Kynuté houskové knedlíky

2 hod | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 628000x
Recept na nadýchané houskové knedlíky.
Komentáře receptu 181
Uvařil jsem to (Recept vařilo 131 lidí)


Postup přípravy receptu

Mléko ohřejeme tak, aby bylo teplé, ne však horké. Asi 100ml odlijeme do misky, rozdrobíme do něj droždí a nasypeme cukr. Na teplém místě necháme kvásek vzejít. Rohlíky nakrájíme na kostičky.

Mezitím do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a vmícháme ji do mouky. Rozklepneme vejce, přilijeme teplé mléko a vzešlý kvásek. Důkladně vypracujeme těsto. Pokud by bylo příliš tuhé, přidáme mléko (vlažné). Nakonec zapracujeme kostičky rohlíků. Těsto na houskové knedlíky poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout přibližně hodinu.

Pak těsto rozdělíme na 3 - 4 stejné kusy, znovu prohněteme a vytvarujeme knedlíky. Kynuté knedlíky necháme kynout asi 15 minut a vaříme 20 minut. Po 10-ti minutách je otočíme.

Uvařené kynuté houskové knedlíky ihned propícháme vidličkou, aby se nesrazily. Kynuté houskové knedlíky podáváme jako přílohu ke gulášům, omáčkám nebo zelí.

máma autor receptu:

Kynuté houskové knedlíky

Počet přidaných receptů: 146

Ingredience

Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
573 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kynuté houskové knedlíky

Recept se nachází v 1574 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kynuté houskové knedlíky

Celkový počet komentářů u receptu: 181
  • Z jaké mouky dělat kynutí houskové knelíky? qwert 16.05.2016 15:19:10

    Z hrubé nebo polohrubé nebo z hladké. Kompromis je 1/3 od každé.

  • Děkuji za recept knedlíky výborné

  • Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky Iv17 26.02.2016 12:59:51

    Ovykle pro čtyřčlennou rodinu dělám knedlíky z poloviční dávky, ale vždy z hrubé mouky, polohrubá mouka mi do toho nesedí

  • Super Věra 24.02.2016 17:08:00

    Můj první a perfektní :-)

  • Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky paní makaková 20.02.2016 14:45:59

    Dělala jsme poprvé a povedl se!

  • Knedlik v USA Elvira 16.01.2016 17:04:55

    Divim se,ze se ti povedly knedliky z americke hladke mouky,zkus aspon pridat mouku Vondra,je hruba a proto myslim i na knedliky vhodnejsi.

  • beruska 13.03.2013 13:59:16

    prosim o radu
    ziju v zahranici a mam k dispozici jen susene drozdi. ale vubec nevim jak ho pouzit, kvasek nejde. predem diky za odpoved.
    jinak jsem tez rada za komentare, zadny uceny z nebe nespadl a jestli jo, tak ma nadprirozene schopnosti?
    hezky den vsem :)

    • Re: berta 02.01.2016 15:40:19

      Susene drozdi nevadi. Staci ho rozmychat v malem mnozstvi mirne tepleho mlika drevenou vareckou, pridat spetku cukru, polozit na teple misto a 15 minut pockat. Hotovy kvasek pak pridat do testa a davat pozor, at se nesmicha se soli.

    • Re: Jandová 11.08.2013 11:12:34

      Žádný kvásek není třeba, sušené droždí dám do mouky, zamíchám všechny suché ingredience a přidám mléko a vejce. Snadněji se těsto zadělává. Nakonec přidám rohlíky. Cukru je moc, já osobně nedávám žádný, přesto těsto skvěle kyne.

      • Re: Re: milan_ 08.01.2015 21:38:58

        zalezi na to m jake mate to susene drozdi. nektere je treba aktivovat teplotou, proto se nejdrive rozmichava v teple vode nebo mlece. jine je mozne dat do testa za bezne pokojove teploty a zacne kynout samo.

Celkový počet komentářů: 181
Nalezeno receptů: 181
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Kynuté houskové knedlíky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept