Recept na opravdu povedené buchty. Těsto je jemné a nadýchané.
těsto | |
---|---|
1 špetka | sůl |
125 g | máslo |
2 ks | žloutek |
300 ml | mléko |
40 g | droždí |
50 g | cukr krupice |
1 balíček | vanilkový cukr |
500 g | hladká mouka |
citronová kůra | |
na potření | |
50 g | máslo |
náplň | |
1 ks | žloutek |
250 g | tvaroh |
40 g | cukr moučka |
1 balíček | vanilkový cukr |
citronová kůra | |
na ozdobu | |
cukr moučka |
Ingredience na těsto smícháme dohromady a necháme asi hodinu vykynout na teplém místě. Mezitím si umícháme náplň. Do misky dáme měkký tvaroh, žloutek, moučkový a vanilkový cukr a nezapomeneme přidat čerstvou nastrouhanou citronovou kůru. Tvarohovou náplň ušleháme dohladka. Po vykynutí rozprostřeme těsto na vál, dobře rozválíme a nakrájíme na pravidelné čtverce cca 5 x 5 cm. Na každý kousek těsta dáme pomocí lžičky trochu náplně. Použijte povidla, naši tvarohovou náplň, může být i mák. Kraje čtverců spojíme pevně k sobě a vytvarujeme buchty. Dáváme pozor, ať se nedostane náplň ven. Buchty potřeme rozpuštěným máslem a klademe je vedle sebe na vymaštěný plech. Počkáme asi 15 minut, aby buchty ještě dobře vykynuly. Kynuté buchty s tvarohem pečeme v předehřáté troubě při 170 °C cca 25 - 30 minut. Dozlatova upečené kynuté buchty s tvarohem stačí jen pocukrovat a můžeme servírovat.
Foto: Shutterstock.com
Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem
Máte rádi plněné buchty, ale bojíte se přípravy kynutého těsta? Vyzkoušejte si pečení společně s námi podle podrobného fotoreceptu. Těsto z uvedených surovin je chuťově výborné a vláčné.
Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?
Při přípravě kynutých těst je droždí nezbytnou ingrediencí. Máte doma čerstvé či sušené droždí? Nevíte si rady, jak připravit kvásek a kolikrát máte nechat těsto kynout? Vše si podrobně vysvětlíme.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena