Kynutá buchta s náplní

moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 5642x
Dobrá buchta se zvláštní chutí. Těsto si každý může udělat podle vlastního receptu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Zaděláme si těsto a necháme ho na teplém místě kynout.

Mezitím si připravíme nádivku z tvarohu, ořechů, mléka, rumu, vejce, vanilkového cukru, 3 lžíc cukru krupice, pudinkového prášku a citronové kůry. Všechno pěkně zamícháme.

Vykynuté těsto rozválíme na plát 1x větší než je plech. Na polovinu těsta rozetřeme nádivku. Posypeme rozinkami, pokapeme rozpuštěným máslem. Těsto přeložíme a dáme na plech, který jsme vyložili papírem a ještě omastili. Omastíme i boky plechu. Povrch těsta poklademe různé ovoce. Použila jsem švestky a hrušky. Vše posypeme drobenkou a skořicovým cukrem. Kynutou buchtu dáme do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 50 minut.

Hotovou kynutou buchtu s náplní nakrájíme a můžeme podávat.

neligrej autor receptu:

Kynutá buchta s náplní

Počet přidaných receptů: 29

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,9
skvělý recept
12 hlasujících
  • Recept Kynutá buchta s náplní - Zaděláme těsto
  • Recept Kynutá buchta s náplní - rozválíme
  • Recept Kynutá buchta s náplní - Na náplň dáme hrozinky.
  • Recept Kynutá buchta s náplní - těsto přeložíme
  • Recept Kynutá buchta s náplní - na plechu buchtu dozdobíme ovocem
  • Recept Kynutá buchta s náplní - nakonec přidáme drobenku
  • Recept Kynutá buchta s náplní - hotová buchta

Kuchařky obsahující recept Kynutá buchta s náplní

Recept se nachází v 125 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kynutá buchta s náplní

Přidat příspěvek k receptu Kynutá buchta s náplní
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept