Květákový mozeček s brambory 1

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 17973x
Zdravé jídlo, které nasytí.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Květák rozřežeme na růžičky, očistíme a dáme do velkého hrnce, který napustíme vodou tak, aby byl květák potopený. Přidáme 2 lžičky soli a dáme vařit pod pokličku. Vaříme 30 minut na mírném plamínku.

Mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory, které dáme vařit klasicky osolené a okmínované. Vaříme je asi 15 minut.

Když se nám dovaří květák a je měkký, scedíme ho a vrátíme na sporák. Přidáme půlku másla a rozšťoucháme ho. Poté přidáme 5 vajec a mícháme. Povaříme ještě několik minut.

Květákový mozeček s brambory ihned podáváme.

autor receptu:

Květákový mozeček s brambory 1

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
22 hlasujících
  • Recept Květákový mozeček s brambory 1 - Jednoduché a chutné

Kuchařky obsahující recept Květákový mozeček s brambory 1

Recept se nachází v 52 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Květákový mozeček s brambory 1

Celkový počet komentářů u receptu: 7
Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Květákový mozeček s brambory 1
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept