Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dorůžova na olivovém oleji. Přidáme na růžičky rozebraný květák, krátce orestujeme a zalijeme Alpro Cuisine a Alpro Original. Osolíme a přidáme špetku muškátového oříšku.
Po změknutí květáku rozmixujeme tyčovým mixérem, podle potřeby zahustíme jíškou připravenou z oleje a mouky a dobře provaříme. Pokud chceme dosáhnout hladší konzistence, krém přecedíme přes jemné síto.
Toustový chléb nakrájíme na malé hranolky, které lehce pokapeme olivovým olejem a v troubě vyhřáté na 200 °C opražíme dozlatova.
Ze sušených rajčat, 50 ml olivového oleje a rozdrceného česneku připravíme za pomoci tyčového mixéru rajčatové pesto, které i s krutonky podáváme společně s polévkou.
Květákový krém podáváme s připraveným rajčatovým pestem a krutonky.
Partnerem receptu je
Alpro