Květák s vejcem a parmazánem

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 225x
Zcela snadný recept na hlavní chod z květáku.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Menší květák důkladně očistíme a rozdělíme na růžičky, které v osolené vodě uvaříme doměkka. Uvařený květák scedíme a necháme okapat. Můžeme ho šťouchadlem na brambory trochu rozmělnit, pokud nechceme moc velké kousky.

Vejce rozšleháme v hrníčku, osolíme a opepříme.

Ve velké a hluboké pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájený pórek. Přihodíme květák, prohřejeme, zalijeme vejci a za občasného míchání necháme vajíčka zatuhnout. Podle potřeby dosolíme a dopepříme. Pánev odstavíme z plamene a nakonec vmícháme nahrubo nastrouhaný parmazán, sýra můžeme přidat i více.

Květák s vejcem a parmazánem podáváme jako hlavní chod s vařeným bramborem, někomu postačí i kousek pečiva, případně podáváme samostatně.

Tip: Parmazán můžeme nahradit levnější nivou, i ta v této kombinaci chutná dobře.

Michy autor receptu:

Květák s vejcem a parmazánem

Počet přidaných receptů: 2841

Ingredience

na porce
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
2 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Květák s vejcem a parmazánem

Recept se nachází v 15 kuchařkách
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů
zjirousek
Zelenina 504 receptů
VREGULI
ZELENINOVÁ JÍDLA 251 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Květák s vejcem a parmazánem

Přidat příspěvek k receptu Květák s vejcem a parmazánem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept