Kuskusový moučník s citrusovou chutí

45 min | moučník | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 643x
Netradiční recept na výborný moučník z kuskusu s citronovou a grepovou chutí.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

V hrnci s těžkým dnem přivedeme k varu mléko se špetkou soli. Na krém vyšleháme v míse žloutky s cukrem a moukou. Nesmíme mít hrudky.

Do horkého mléka zamícháme vyšlehanou žloutkovou hmotu a přivedeme k varu. Mícháme, dokud nám mléko nezhoustne. Husté mléko odstavíme, necháme vychladnout a občas promícháváme.

Vymačkáme šťávu z citronu a grepu. Vezmeme si odměrku a vlijeme do ní citrusovou šťávu s přidáním vody tak, abychom naměřili 160 ml. Citrusovou šťávu přivedeme k varu, vypneme a vsypeme kuskus s jednou lžící oleje. Přikrytý kuskus necháme 5 minut bobtnat.

Nabobtnalý kuskus promícháme vidličkou, vsypeme cukr a přidáme máslo. Promícháme ještě jednou a sladký kuskus přendáme k mléčné směsi, která již vychladla. Společně naposledy promícháme a kuskusové těsto uhladíme v kulaté formě nebo pekáčku.

Kuskusový moučník pečeme asi 45 minut v troubě předehřáté na 175 °C.

Kuskusový moučník necháme vychladnout, potom opatrně nakrájíme pocukrujeme a podáváme.

Samman autor receptu:

Kuskusový moučník s citrusovou chutí

Počet přidaných receptů: 867

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Kuskusový moučník s citrusovou chutí byl 24.02.2014 na 3. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,3
skvělý recept
36 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kuskusový moučník s citrusovou chutí

Recept se nachází v 17 kuchařkách
Sladká kuchařka
Samman
Sladká kuchařka 235 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuskusový moučník s citrusovou chutí

Přidat příspěvek k receptu Kuskusový moučník s citrusovou chutí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept