Kuskusová kaše

20 min | příloha | Ostatní kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 5660x
Náhražka bramborové kaše. Tentokrát si připravíme přílohu z kuskusu.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Kuskus připravíme podle návodu na obalu, může se lišit. V tomto receptu jsem použila kuskus, který předem promícháme se 3 lžícemi oleje a vegetou. Ve vedlejším hrnci přivedeme vodu k varu (asi 250 ml). Vodu přilijeme ke kuskusu a za stálého míchání vidličkou prohřejeme. Přikryjeme pokličkou a necháme 2 minuty bobtnat. Poté přidáme máslo a ještě asi 3 minuty na mírném plameni zahříváme (za stálého míchání). Odstavíme a necháme chvíli odležet.

Na pánvi si osmahneme na lžíci oleje půl balíčku zeleniny a přidáme sójovou omáčku. Připravujeme tak dlouho, dokud není zelenina měkká.

Zeleninu vsypeme ke kuskusu, vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti dosolíme.

Kuskusovou kaši podáváme jako přílohu, ale klidně i hlavní chod. Jen doplníme zeleninovým salátem apod.

Michy autor receptu:

Kuskusová kaše

Počet přidaných receptů: 2842

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
9 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kuskusová kaše

Recept se nachází v 83 kuchařkách
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů
Všelijaké dobroty...
Jája
Všelijaké dobroty... 172 receptů
Venda sladká
jája
Venda sladká 446 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuskusová kaše

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Kuskusová kaše
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept