Kuřecí Vindaloo

45 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 44879x
Jen pro silné nátury, známe ze seriálu červený trpaslík.
Komentáře receptu 21
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Na pánvi na troše oleje osmahněme chilli, pepř a fenykl. Přilijeme trošku vody, aby se udělala kašička. Dál nesmažíme. Nadrobno nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek a zázvor smícháme s trochou vody, aby se udělala ne moc vodová směs. Na rozpálený olej dáme tuto směs a necháme chvíli smažit, až cibulka zesklovatí. Pak přihodíme na kousky nakrájené kuřecí maso a oloupané brambory nakrájené na kostičky. Směs mírně restujeme asi 10 minut a přidáme osmahnutou směs koření. Kuře Vinadloo necháme vařit, dokud brambory i maso nezměknou. Poté přidáme ocet, cukr a sůl podle chuti. Necháme již jen krátce prohřát.

Kuře Vindaloo podáváme s rýží nebo osmaženým toustem, možno i čerstvý chléb.

bary autor receptu:

Kuřecí Vindaloo

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
32 hlasujících
  • Recept Kuřecí Vindaloo - Maso,cibulka,česnek
  • Recept Kuřecí Vindaloo - Přidány brambory a kašička z koření
  • Recept Kuřecí Vindaloo - Hotovo :-)

Kuchařky obsahující recept Kuřecí Vindaloo

Recept se nachází v 46 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
alča
Babča ALČA 1186 receptů
zjirousek
Kuře 1859 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuřecí Vindaloo

Celkový počet komentářů u receptu: 21
  • šarka 29.10.2011 23:20:36

    Kdyz jsem to prvne varila,tak to chutnalo jak hašlerky (asi jsem tam dala něčeho moc) a dnes po druhe,se sojou misto masa,a perfekttttttt (přidala jsem ještě asi 3 lžíce kari) :)

  • červený trpaslík cherokee (tecka) jezevec 23.09.2015 16:16:16

    Bezva ňamka ze sitkomu červený trpaslík.Dělal jsem to už asi 6x

  • Vindaloo Martny 15.05.2013 13:34:49

    Kdo byl v Číně, pozná rozdíl mezi čínskou kuchyní a jídlem připravovaným u náš pro Evropany v čínských restauracích a do třetice čínou dělanou doma (suché maso trocha koření a suchá rýže).
    Tohle mi připomíná naprosto domácí kuře Vindaloo (takovou českou improvizaci).
    Na přípravě u konkrétního "kuřete vindaloo" je pro chuť naprosto nezbytné marinování větších kousků masa ve směsi koření Tandoora (tím získá maso barvu a nezaměnitelnou chuť).

    Originální Vindaloo původem Portugalské jídlo psáno Vinha d´Alho (vinha: vinný ocet a alho: česnek) bylo tučné vepřové maso marinované ve vinném octu a česneku. Dále dochucené směsí koření a chili.

    Kuřecí alternativa po Indicku vsak brambory obsahuje vždy (Alu: brambora) prostě to v tom názvu je.

    Kuřecí nebo jehněčí Vindaloo jsem vyzkoušel už v několika indických restauracích a musím říct, že je to delikatesa, jediné co mne zarmoutilo pri poslední návštěvě plzeňské Indické restaurace, byla nízká až nulová pálivost, bylo mi řečeno: lidé si stěžují, že je to moc pálivé.

    Promiňte přátelé, ale takoví lidé mají dost široký výběr jiných indických jídel a když na to nemají dostatečně vypálené chuťové buňky, tak ať raději taková jídla nezkouší. Takové jídlo se po přípravě nedá dochutit a jak k tomu pak přijdou lidé, kteří si chtějí užít pikantní chuť a dostanou rajčatové pyré :)

  • Uvaril jsem... majxik 07.03.2011 15:05:48

    Pomerne dobre... co jsem vypozoroval z receptu na cizojazycnych strankach, tak tohle je defakto zaklad na vindaloo ktere se normalne dela (v kazdem regionu ho maji jinak upraveny). Jestli chcete vylepsit trosku chut a uz mate za sebou nejake ty vindaloo a nemusite mit to "ciste" tak doporucuju pridat lzici svestkovych povidel a nadrcenej hrebicek, docilite tim vice indickou chut (pro indickou kuchyni je v celku beznej jev sladkeho vypalovaku) :)

    • Re: Uvaril jsem... UnCool 20.08.2012 12:58:54

      Docela souhlasim, s touto variantou jsem se uz take setkal a bylo to opravdu moc dobre a velmi vonave

    • Re: Uvaril jsem... UnCool 20.08.2012 12:58:49

      Docela souhlasim, s touto variantou jsem se uz take setkal a bylo to opravdu moc dobre a velmi vonave

  • ondra 24.08.2011 12:20:49

    řekl bych že k vindaloo to má opravdu daleko, chybí tu zásadní ingredience - ocet a rajčata, ve většině receptů se navíc cibule nechá osmahnout až do hněda, pak má jídlo pěknou barvu a podstatně jinou chuť...brambory tam imho nepatří, ale variant tohoto jídla bude určitě více

    • Re: moje vindalú Jarouš 02.03.2012 20:28:06

      Dělám jen jedno z mnoha, ale již asi 30 let, původně podle knihy Indická kuchyně. A pokaždé úspěch. Celkem souhlasím s Ondrou - cibule až do hněda a nešetřit s ní. Česnek, mletý koriandr, mletý zázvor, chili. Základ zastříknout octem. Na to položit posolené maso a péct, až se udělá kůrka. Nejvíce se mi to daří s nakrájenou kachnou. Kupodivu se i tak dá udělat křupavá kůrčička.
      Při poměru 1 lžička koriandru, 1 lžička zázvoru a 1/2 lžičky chili to je jen tak akorát pikantní i pro děti. Kachna jinak - úspěch zaručen. Příloha rýže.

  • Kolikokoli 02.04.2011 11:29:23

    Tohle je nejlepší recept na Vindaloo. Chuťově je výborný a rajčata mi tam teda vůbec nechybí. Taky oceňuji, že tam jsou ingredience, které doma máme. Třeba nějaká kurkuma nebo garan cosi ani nevím, co je :D.

Celkový počet komentářů: 21
Nalezeno receptů: 21
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Kuřecí Vindaloo
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept