Kuřecí Vindaloo

45 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 45341x
Jen pro silné nátury, známe ze seriálu červený trpaslík.
Komentáře receptu 21
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Na pánvi na troše oleje osmahněme chilli, pepř a fenykl. Přilijeme trošku vody, aby se udělala kašička. Dál nesmažíme. Nadrobno nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek a zázvor smícháme s trochou vody, aby se udělala ne moc vodová směs. Na rozpálený olej dáme tuto směs a necháme chvíli smažit, až cibulka zesklovatí. Pak přihodíme na kousky nakrájené kuřecí maso a oloupané brambory nakrájené na kostičky. Směs mírně restujeme asi 10 minut a přidáme osmahnutou směs koření. Kuře Vinadloo necháme vařit, dokud brambory i maso nezměknou. Poté přidáme ocet, cukr a sůl podle chuti. Necháme již jen krátce prohřát.

Kuře Vindaloo podáváme s rýží nebo osmaženým toustem, možno i čerstvý chléb.

bary autor receptu:

Kuřecí Vindaloo

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 4990 běžně 11881 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
32 hlasujících
  • Recept Kuřecí Vindaloo - Maso,cibulka,česnek
  • Recept Kuřecí Vindaloo - Přidány brambory a kašička z koření
  • Recept Kuřecí Vindaloo - Hotovo :-)

Kuchařky obsahující recept Kuřecí Vindaloo

Recept se nachází v 46 kuchařkách
KDI
VARENIE 8341 receptů
alča
Babča ALČA 1186 receptů
zjirousek
Kuře 1866 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuřecí Vindaloo

Celkový počet komentářů u receptu: 21
  • šarka 29.10.2011 23:20:36

    Kdyz jsem to prvne varila,tak to chutnalo jak hašlerky (asi jsem tam dala něčeho moc) a dnes po druhe,se sojou misto masa,a perfekttttttt (přidala jsem ještě asi 3 lžíce kari) :)

  • červený trpaslík cherokee (tecka) jezevec 23.09.2015 16:16:16

    Bezva ňamka ze sitkomu červený trpaslík.Dělal jsem to už asi 6x

  • Vindaloo Martny 15.05.2013 13:34:49

    Kdo byl v Číně, pozná rozdíl mezi čínskou kuchyní a jídlem připravovaným u náš pro Evropany v čínských restauracích a do třetice čínou dělanou doma (suché maso trocha koření a suchá rýže).
    Tohle mi připomíná naprosto domácí kuře Vindaloo (takovou českou improvizaci).
    Na přípravě u konkrétního "kuřete vindaloo" je pro chuť naprosto nezbytné marinování větších kousků masa ve směsi koření Tandoora (tím získá maso barvu a nezaměnitelnou chuť).

    Originální Vindaloo původem Portugalské jídlo psáno Vinha d´Alho (vinha: vinný ocet a alho: česnek) bylo tučné vepřové maso marinované ve vinném octu a česneku. Dále dochucené směsí koření a chili.

    Kuřecí alternativa po Indicku vsak brambory obsahuje vždy (Alu: brambora) prostě to v tom názvu je.

    Kuřecí nebo jehněčí Vindaloo jsem vyzkoušel už v několika indických restauracích a musím říct, že je to delikatesa, jediné co mne zarmoutilo pri poslední návštěvě plzeňské Indické restaurace, byla nízká až nulová pálivost, bylo mi řečeno: lidé si stěžují, že je to moc pálivé.

    Promiňte přátelé, ale takoví lidé mají dost široký výběr jiných indických jídel a když na to nemají dostatečně vypálené chuťové buňky, tak ať raději taková jídla nezkouší. Takové jídlo se po přípravě nedá dochutit a jak k tomu pak přijdou lidé, kteří si chtějí užít pikantní chuť a dostanou rajčatové pyré :)

  • Uvaril jsem... majxik 07.03.2011 15:05:48

    Pomerne dobre... co jsem vypozoroval z receptu na cizojazycnych strankach, tak tohle je defakto zaklad na vindaloo ktere se normalne dela (v kazdem regionu ho maji jinak upraveny). Jestli chcete vylepsit trosku chut a uz mate za sebou nejake ty vindaloo a nemusite mit to "ciste" tak doporucuju pridat lzici svestkovych povidel a nadrcenej hrebicek, docilite tim vice indickou chut (pro indickou kuchyni je v celku beznej jev sladkeho vypalovaku) :)

    • Re: Uvaril jsem... UnCool 20.08.2012 12:58:54

      Docela souhlasim, s touto variantou jsem se uz take setkal a bylo to opravdu moc dobre a velmi vonave

    • Re: Uvaril jsem... UnCool 20.08.2012 12:58:49

      Docela souhlasim, s touto variantou jsem se uz take setkal a bylo to opravdu moc dobre a velmi vonave

  • ondra 24.08.2011 12:20:49

    řekl bych že k vindaloo to má opravdu daleko, chybí tu zásadní ingredience - ocet a rajčata, ve většině receptů se navíc cibule nechá osmahnout až do hněda, pak má jídlo pěknou barvu a podstatně jinou chuť...brambory tam imho nepatří, ale variant tohoto jídla bude určitě více

    • Re: moje vindalú Jarouš 02.03.2012 20:28:06

      Dělám jen jedno z mnoha, ale již asi 30 let, původně podle knihy Indická kuchyně. A pokaždé úspěch. Celkem souhlasím s Ondrou - cibule až do hněda a nešetřit s ní. Česnek, mletý koriandr, mletý zázvor, chili. Základ zastříknout octem. Na to položit posolené maso a péct, až se udělá kůrka. Nejvíce se mi to daří s nakrájenou kachnou. Kupodivu se i tak dá udělat křupavá kůrčička.
      Při poměru 1 lžička koriandru, 1 lžička zázvoru a 1/2 lžičky chili to je jen tak akorát pikantní i pro děti. Kachna jinak - úspěch zaručen. Příloha rýže.

  • Kolikokoli 02.04.2011 11:29:23

    Tohle je nejlepší recept na Vindaloo. Chuťově je výborný a rajčata mi tam teda vůbec nechybí. Taky oceňuji, že tam jsou ingredience, které doma máme. Třeba nějaká kurkuma nebo garan cosi ani nevím, co je :D.

Celkový počet komentářů: 21
Nalezeno receptů: 21
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Kuřecí Vindaloo
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jste závislí na internetu?

    Jste závislí na internetu?

    Nutkavá potřeba používat moderní technologie může ovlivnit celý náš život - působí problémy ve škole, v práci, ve vztahu i ve financích. Málokdo z nás si dovede přiznat, že má opravdu problém a vytvořil si třeba na oblíbený Facebook, Instagram, Twitter aj. skutečný návyk. Jak z toho ven?

  • Žlučníkové kameny a první pomoc při žlučníkové kolice

    Žlučníkové kameny a první pomoc při žlučníkové kolice

    Žlučníkové kameny jsou častým zdrojem potíží především u žen, u nás jimi navíc v různé formě trpí každý čtvrtý člověk. Je známo, že tyto kameny mohou způsobit bolestivý stav zvaný žlučníková kolika a jejich zanedbání může vést až k závažnému zánětu žlučníku.




přidat nový recept