Recept na klasické steaky se zajímavou přílohou.
1 dl | olej |
1 kostka | Masox |
1 lžička | hladká mouka |
15 dkg | anglická slanina |
60 dkg | kuřecí maso |
25 dkg | tarhoňa |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
vegeta | |
mletý černý pepř |
Kuřecí steaky osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme odstát při pokojové teplotě. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Na hluboké pánvi osmahneme nakrájenou anglickou slaninu a přidáme tarhoňu, kterou zarestujeme. Dále si svaříme asi 1,5 dl vody a necháme v ní rozpustit masox nebo vegetu. Zarestovanou tarhoňu tímto vývarem průběžně podléváme a za stálého mícháni a dolevání dusíme tarhoňu doměkka, až se nám vyrestuje všechen vývar a zůstane nám na pánvi samotná těstovina. Nakonec si zprudka osmažíme kuřecí steaky po obou stranách. Opečené maso vyjmeme, výpek zasypeme 1 lžičkou hladké mouky, zarestujeme, podlijeme 1 dl vody, necháme zavařit a dochutíme vegetou. Tarhoňu servírujeme na talíř, zlehka podlijeme šťávou a poklademe kuřecí steaky. Ozdobíme zeleninou a kyselou okurkou. Kuřecí steak a tarhoňu s anglickou slaninou podáváme jako chutný hlavní chod.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
autor Renegene
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena