Kuřecí špíz s jablky

30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 3041x
Kuřecí prsa, slanina a jablka - všechno pěkně na jehle.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a důkladně promícháme.

Jablka (golden, jonagold) rozčtvrtíme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kostky (stejné velikosti jako maso). Plátkovou slaninu svineme do ruliček.

Na jehly (špejle) střídavě napichujeme kuřecí maso, slaninu a jablka. Špízy opečeme na rozehřátém oleji (ve vyšší teflonové pánvi) ze všech stran. Pak je podlijeme jablečnou šťávou, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 15 minut doměkka.

Vhodnou přílohou ke kuřecím špízům s jablky jsou vařené brambory sypané pažitkou.

.Renča. autor receptu:

Kuřecí špíz s jablky

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
10 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kuřecí špíz s jablky

Recept se nachází v 60 kuchařkách
.Renča.
DRŮBEŽ 100 krát jinak 75 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů
Recepty z kuřecího masa
Jaromil
Recepty z kuřecího masa 22 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuřecí špíz s jablky

Přidat příspěvek k receptu Kuřecí špíz s jablky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept