4 stroužky | česnek | |
1 lžíce | ocet | |
2 lžičky | solamyl | |
1 lžička | cukr krupice | |
1 ks | velká cibule | |
1 lžíce | sójová omáčka | |
500 g | kuřecí maso | |
2 lžičky | papriková vegeta | |
1 sklenice | zeleninové lečo | |
1 plechovka | červené fazole ve slaném nálevu | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky nebo na malé kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, česnek rozkrájíme na slabé plátky, cibuli na půlměsíčky. Zeleninové lečo a fazole scedíme, šťávu z leča nevyléváme a uchováme. Maso zprudka osmahneme na oleji, když je usmažené dorůžova, přidáme k němu cibuli, česnek, paprikovou vegetu, pepř a ještě chvíli opékáme, dokud cibule nezesklovatí. K masové směsi pak přidáme scezené zeleninové lečo s červenými fazolemi a za stálého míchání prohříváme. V hrnku rozmícháme cukr, sójovou omáčku, ocet a solamyl s trochou vody, pak přimícháme i šťávu z leča. Vše nalijeme do usmažené kuřecí směsi se zeleninou a za mírného ohřívání mícháme, dokud šťáva nezhoustne. Dochutíme pepřem a solí. Ke kuřecí směsi s lečem a fazolemi doporučuji usmažit bramboráčky. Doplnit můžeme čerstvou zeleninou a volským okem.
Videorecept Rajčatová polévka s fazolemi
Léto pomalu končí a s přicházejícími chladnými dny nastává období, kdy se rádi zahřejeme polévkou. Rajčatová polévka s fazolemi je zdravá, vydatná a hned po první lžíci oceníte dokonalé propojení chutí.
(doba přípravy 30 min)
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena