Kuřecí salát s broskví a šlehačkou

45 min | salát | česká kuchyně | recept zobrazen: 126565x
Tenhle kuřecí salát za studena je chutný předkrm před lehkým obědem.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na malé kostičky. Na rozpáleném oleji je zprudka orestujeme a odstavíme. Pak si očistíme a zbavíme jadřinců jablka. Zároveň očistíme i okurky. Hlávkový salát omyjeme a rozebereme na jednotlivé plátky. Broskve si nakrájíme na menší půlměsíce.

Upečená kuřecí prsa dáme do mísy a přidáme nakrájená jablka a okurky. Vše spojíme majonézou, zakapeme citronem, solí, podle chuti můžeme přidat i cukr. Zlehka vmícháme polovinu ušlehané šlehačky. Druhou necháme na konečnou ozdobu.

Omytý a rozebraný salát klademe na dezertní talířky. Na salátové lístky pěkně srovnáme kuřecí salát, ozdobíme broskví a střed vyplníme zbývající šlehačkou, kterou stříkáme sáčkem s ozdobnou špičkou.

Na vrch šlehačky můžeme dát kompotovanou třešeň nebo višeň.

Kuřecí salát s broskví a šlehačkou podáváme s bílým pečivem.

Jovi autor receptu:

Kuřecí salát s broskví a šlehačkou

Počet přidaných receptů: 222

Ingredience

Vaše cena 2190 běžně 4140 Kč sleva 47 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Kuřecí salát s broskví a šlehačkou

Recept se nachází v 34 kuchařkách
Jídla všehochuť
Alena Fišerová
Jídla všehochuť 852 receptů
Saláty
Muselda
Saláty 131 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuřecí salát s broskví a šlehačkou

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Alena 25.02.2011 12:34:51

    strašně moc nesourodých surovin, ovoce čerstvé i kompot, zelenina čerstvá, rozhodně bych vypustila okurku, ta se nehodí.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Kuřecí salát s broskví a šlehačkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Mladý ječmen aneb v čem je síla zelených potravin?

    Mladý ječmen aneb v čem je síla zelených potravin?

    Ptáte se, co to vlastně jsou “zelené“ potraviny? Jde o zcela přírodní potraviny využívající dokonalého potenciálu evoluce. Jsou pro člověka tím nejkvalitnějším, co obsahuje velké množství látek umožňujících našemu tělu výživu, očistu i regeneraci zároveň.

  • 10 zaručených rad, jak zlepšit paměť

    10 zaručených rad, jak zlepšit paměť

    Zdá se vám, že už si nejste schopni zapamatovat tolik, co dříve? Je dokázáno, že s přibývajícím věkem paměť slábne. Stejně tak dobře však už dnes víme, že s pamětí je to jako se svaly. Je třeba ji posilovat a udržovat v kondici, jinak ochabne a zleniví. Jedině procvičováním a trénováním paměti můžeme předejít či oddálit případné onemocnění v pozdějším věku.




přidat nový recept