Kuřecí roláda po staročesku

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 153083x
Slavnostně upravená kuřecí roláda, která chutná výborně i studená
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Housky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky, přidáme pokrájené uzené maso, hrášek a kousek másla. Dobře promícháme a nakonec vmícháme pevný sníh z bílků.

Kuře vykostíme a vzniklý plát masa lehce naklepeme. Nádivku rozetřeme po celém plátu, zavineme a dobře zavážeme provázkem. Roládu posyteme Staročeským kořením, posolíme a dáme do pekáčku vymazaného máslem. Podlijeme trochou vývaru a pečeme v troubě za občasného přelévání vypečenou šťávou.

Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem. Zbylou roládu můžeme po úplném vychladnutí nakrájet na tenké plátky a použít na studenou mísu.

autor receptu:

Kuřecí roláda po staročesku

Počet přidaných receptů: 304

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,2
dobrý recept
124 hlasujících
  • Recept Kuřecí roláda po staročesku - Kuřecí roláda - příprava
  • Recept Kuřecí roláda po staročesku - Kuřecí roláda připravená do trouby nebo udírny. Já zvolil udírnu a neprohloupil jsem.
  • Recept Kuřecí roláda po staročesku - Kuřecí roláda hotová - tentokrát z udírny

Kuchařky obsahující recept Kuřecí roláda po staročesku

Recept se nachází v 149 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuřecí roláda po staročesku

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Speciálo stavros666 15.06.2014 14:59:02

    Udělal jsem podle receptu,ale roládu jsem zkusil dát do udírny a to vám bylo ňamko.Zkuste to také a uvidíte,jaké je to opět jinak.....Dobrou chuť....///

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Kuřecí roláda po staročesku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept