Kuřecí rizoto s kukuřicí

35 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 71033x
Rizoto z kuřecího masa a sladké kukuřice.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Jasmínovou rýži propláchneme a uvaříme ve vodě dochucené bujónem a trochou koření určenou přímo na rýži. Jasmínovou rýži uvaříme doměkka.

Mezitím si připravíme kuřecí plátky, které propláchneme, zbavíme blanek a nakrájíme na malé kousky. Kuřecí maso osolíme, výrazně okořeníme bílým pepřem a promícháme s olivovým olejem. Necháme chvíli proležet.

Teflonovou pánev rozpálíme, vhodíme kuřecí kousky a naprudko orestujeme. Mícháme, dokud nám maso nezbělá. Až poté přidáme hrst mražené sladké kukuřice a na prudkém ohni trochu orestujeme, neměla by nám zůstat žádná "šťáva". Odstavíme.

Rýži promícháme s ještě teplými kuřecími kousky a přidáme i sušenou petrželku.

Kuřecí rizoto s kukuřicí můžeme podávat jako teplý hlavní chod, ale chutná dobře i za studena.

Michy autor receptu:

Kuřecí rizoto s kukuřicí

Počet přidaných receptů: 2207

Ingredience

4,1
skvělý recept
27 hlasujících
  • Recept Kuřecí rizoto s kukuřicí - Rizoto ala čína.

Kuchařky obsahující recept Kuřecí rizoto s kukuřicí

Recept se nachází v 158 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 4248 receptů
zjirousek
Kuře 1676 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuřecí rizoto s kukuřicí

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Kuřecí rizoto s kukuřicí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept