Kuřecí rizoto s kukuřicí

35 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 70415x
Rizoto z kuřecího masa a sladké kukuřice.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Jasmínovou rýži propláchneme a uvaříme ve vodě dochucené bujónem a trochou koření určenou přímo na rýži. Jasmínovou rýži uvaříme doměkka.

Mezitím si připravíme kuřecí plátky, které propláchneme, zbavíme blanek a nakrájíme na malé kousky. Kuřecí maso osolíme, výrazně okořeníme bílým pepřem a promícháme s olivovým olejem. Necháme chvíli proležet.

Teflonovou pánev rozpálíme, vhodíme kuřecí kousky a naprudko orestujeme. Mícháme, dokud nám maso nezbělá. Až poté přidáme hrst mražené sladké kukuřice a na prudkém ohni trochu orestujeme, neměla by nám zůstat žádná "šťáva". Odstavíme.

Rýži promícháme s ještě teplými kuřecími kousky a přidáme i sušenou petrželku.

Kuřecí rizoto s kukuřicí můžeme podávat jako teplý hlavní chod, ale chutná dobře i za studena.

Michy autor receptu:

Kuřecí rizoto s kukuřicí

Počet přidaných receptů: 1997

Ingredience

Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
27 hlasujících
  • Recept Kuřecí rizoto s kukuřicí - Rizoto ala čína.

Kuchařky obsahující recept Kuřecí rizoto s kukuřicí

Recept se nachází v 156 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 5323 receptů
zjirousek
Kuře 1603 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuřecí rizoto s kukuřicí

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Kuřecí rizoto s kukuřicí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept