Recept na restované kuřecí nudličky s kousky ananasu, bambusu a jarní cibulky ve sladkokyselé omáčce.
3 lžíce | olej |
250 ml | voda |
2 lžíce | sherry |
100 g | ořechy |
250 g | kuřecí prsa |
2 lžíce | sójová omáčka |
1 ks | jarní cibulka |
2 lžíce | rajský protlak |
1 konzerva | ananas |
125 g | bambus (sklenice) |
1 balíček | hotová směs na činskou pánev |
Kuřecí maso nakrájíme na jemné nudličky a smícháme je s sherry a sójovou omáčkou. Vše necháme asi 30 minut marinovat.
Ananas slijeme a necháme okapat. Šťávu nevyléváme. Ananas nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a spolu s bambusem nakrájíme na větší nudličky nebo hranolky.
Ve woku rozehřejeme jednu lžíci oleje, maso v něm restujeme a následně uložíme do tepla. Do woku dáme další lžíci oleje a zpražíme na něm ořechy. Pak přidáme poslední lžíci oleje, ananas, bambus, směs prohřejeme a uložíme do tepla na maso.
Protlak smícháme s vodou a asi 125 ml ananasové šťávy a nalijeme na pánev. Omáčku přivedeme k varu, necháme ji asi 10 minut vařit. Nakonec do ní zamícháme nudličky se zeleninou a necháme prohřát.
Podáváme se sypkou rýží.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena