Kuřecí prsa na kari

1 hod | hlavní chod | indická kuchyně | recept zobrazen: 141925x
Výborná pochoutka pro vzácné návštěvy. Je možné použít i krůtí prsa.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Papriky rozpůlíme, zbavíme jader a nakrájíme na tenké proužky. Zázvor, cibule a česnek oloupeme, nasekáme najemno a rozmixujeme společně se lžící oleje, lžičkou soli, vegetou, rajčatovým protlakem, chilli kořením, kari a 80 ml vody.

Ve vysoké pánvi rozpálíme olej a za stálého míchání v něm opečeme po dobu asi 4 minut rozmixovanou směs. Vmícháme jogurt a přidáme kuřecí prsa a papriky. Vše restujeme za stálého míchání a dbáme na to, aby bylo maso i zelenina potažena kořeněnou směsí. Kuřecí přiklopíme a necháme při mírné teplotě povařit zhruba 30 minut, občas zamícháme.

Potom pánev odkryjeme a zhruba 5 minut necháme povařit při střední teplotě, aby se veškerá tekutina vyvařila. Pánev odstavíme.

Citron a jarní cibulky umyjeme a nakrájíme na plátky .

Kuřecí prsa na kari rozdělíme na 4 talíře, ozdobíme plátky citronu, nakrájenou cibulkou a podáváme s rýží nebo bílým pečivem.

autor receptu:

Kuřecí prsa na kari

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,2
dobrý recept
132 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kuřecí prsa na kari

Recept se nachází v 101 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
zjirousek
Kuře 1859 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuřecí prsa na kari

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Kuřecí prsa na kari
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept