Kuřecí plátky na houbách

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 72562x
Kuřecí maso zapečené s houbami.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Kuřecí prsa lehce naklepeme a nařízneme po stranách. Potom je osolíme, opepříme a poskládáme do pekáče.

Houby očístíme, nakrájíme na kousky, prosypeme drceným kmínem a smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí.

Maso zalijeme rozpuštěným máslem, lžící vývaru a zasypeme houbami.

Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 180 °C. Během pečení maso otáčíme a přeléváme výpekem, případně přilijeme vývar.

Měkké maso vyndáme z pekáče, mírně je zaprášíme a podlijeme vývarem. Provaříme, osolíme a dochutíme kmínem.

Kuřecí plátky na houbách podáváme s dušenou rýží a přeléváme omáčkou.

.Renča. autor receptu:

Kuřecí plátky na houbách

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

na porce

Kuchařky obsahující recept Kuřecí plátky na houbách

Recept se nachází v 80 kuchařkách
.Renča.
DRŮBEŽ 100 krát jinak 75 receptů
zjirousek
Kuře 1676 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuřecí plátky na houbách

Přidat příspěvek k receptu Kuřecí plátky na houbách
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept