Kuřecí plátek, který voní po medu a vypadá svátečně, lze připravit jen za pár minut.
Hodnocení
4.5
/ 5 (130x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
42x
Ingredience
100 g
máslo
1 lžička
rozmarýn
2 lžíce
med
1 dl
bílé víno
4 plátky
kuřecí prsní řízky
1 hrnek
sušené brusinky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
citron
Postup přípravy
Maso zlehka naklepeme a zprudka opékáme na oleji z obou stran. Posolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Když je maso opečené dozlatova, necháme pod ním rozpustit máslo a med. Přisypeme brusinky, podlijeme bílým vínem a krátce povaříme.
Kuřecí plátek na medu a brusinkách ozdobíme plátkem citronu a přelijeme omáčkou. Podáváme s pečenými brambory.
Pozn: Sušené proslazené brusinky lze koupit v supermarketech. Použít můžeme i brusinky kompotované.