Kuřecí perkelt s haluškami

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 29779x
Recept na rychlý a sytý oběd pro hladové chlapy.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Předem si připravíme halušky podle návodu na obalu.

Kuřecí maso nakrájíme na kostky, vložíme na zpěněnou cibuli a orestujeme. Kuřecí posypeme sladkou paprikou a přidáme rajčatový protlak. Směs podlijeme vodou, osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Až je maso měkké, přidáme jíšku. Když omáčka zhoustne, přidáme sklenici leča a povaříme. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a máme uvařeno.

Do hrnce k uvařenému perkeltu zamícháme uvařené halušky.

Kuřecí perkelt s haluškami ihned podáváme.

autor receptu:

Kuřecí perkelt s haluškami

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce

Kuchařky obsahující recept Kuřecí perkelt s haluškami

Recept se nachází v 97 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů
Katika
Katika 1200 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuřecí perkelt s haluškami

Přidat příspěvek k receptu Kuřecí perkelt s haluškami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept