Na kousky naporcované kuřecí maso omyjeme a dobře osušíme. Kousky obalíme v hladké mouce. Šalotku oloupeme, nakrájíme na kolečka. V hluboké pánvi na rozehřátém másle orestujeme dozlatova nakrájenou šalotku. Přidáme obalené kuřecí a jakmile začne hnědnout, vše podlijeme půl sklenky koňaku, který necháme odpařit.Pak vše podlijeme vývarem a přikryté vaříme asi 30 minut.
Slaninu nakrájíme na kostičky a bez oleje ji restujeme na rozehřáté pánvi do křupava. Pak ji zlatavou vsypeme na papírovou utěrku a necháme odsát přebytečný tuk.
Po 30 minutách přidáme ke kuřeti smetanu, slaninu, provaříme a dochutíme solí, pepřem a estragonem. Odstavíme.
Kuřecí na smetaně s křupavou slaninou podáváme teplé s přílohou podle chuti.