Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce

35 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 43443x
Výborná kuřecí směs. Recept vhodný jako rychlý a chutný oběd.
Komentáře receptu 21
Uvařil jsem to (Recept vařilo 32 lidí)


Postup přípravy receptu

Maso nakrájíme na kostičky či nudličky. Asi půl hodiny před vařením maso naložíme do sójové omáčky smíchané s pepřem.

Po odležení rozpálíme olej, na kterém kuřecí maso orestujeme, přidáme slité žampiony a dusíme. Asi po 5 -10 minutách přidáme na kolečka nakrájený pórek, 4 lžičky plnotučné hořčice a provaříme. Kuřecí maso na žampionech zalijeme smetanou ke šlehání a vaříme asi 5 minut. Pokud smetanová omáčka není dost hustá, přidáme lžíci solamylu rozmíchanou v 1dl vody a opět necháme chvíli provařit. Podle chuti můžeme ještě osolit či opepřit.

Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce podáváme s rýží.

autor receptu:

Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
4,5
skvělý recept
55 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce

Recept se nachází v 379 kuchařkách
anisek
Aniččina kuchařka 991 receptů
vařecka
Kuchařska2 1252 receptů
smarcelak
Maso kuřecí 610 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce

Celkový počet komentářů u receptu: 21
Celkový počet komentářů: 21
Nalezeno receptů: 21
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept