Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce

35 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 40248x
Výborná kuřecí směs. Recept vhodný jako rychlý a chutný oběd.
Komentáře receptu 21
Uvařil jsem to (Recept vařilo 30 lidí)


Postup přípravy receptu

Maso nakrájíme na kostičky či nudličky. Asi půl hodiny před vařením maso naložíme do sójové omáčky smíchané s pepřem.

Po odležení rozpálíme olej, na kterém kuřecí maso orestujeme, přidáme slité žampiony a dusíme. Asi po 5 -10 minutách přidáme na kolečka nakrájený pórek, 4 lžičky plnotučné hořčice a provaříme. Kuřecí maso na žampionech zalijeme smetanou ke šlehání a vaříme asi 5 minut. Pokud smetanová omáčka není dost hustá, přidáme lžíci solamylu rozmíchanou v 1dl vody a opět necháme chvíli provařit. Podle chuti můžeme ještě osolit či opepřit.

Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce podáváme s rýží.

autor receptu:

Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
53 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce

Recept se nachází v 367 kuchařkách
anisek
Aniččina kuchařka 991 receptů
vařecka
Kuchařska2 1252 receptů
smarcelak
Maso kuřecí 610 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce

Celkový počet komentářů u receptu: 21
Celkový počet komentářů: 21
Nalezeno receptů: 21
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept