Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce

35 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 58104x
Výborná kuřecí směs. Recept vhodný jako rychlý a chutný oběd.
Komentáře receptu 24
Uvařil jsem to (Recept vařilo 34 lidí)


Postup přípravy receptu

Maso nakrájíme na kostičky či nudličky. Asi půl hodiny před vařením maso naložíme do sójové omáčky smíchané s pepřem.

Po odležení rozpálíme olej, na kterém kuřecí maso orestujeme, přidáme slité žampiony a dusíme. Asi po 5 -10 minutách přidáme na kolečka nakrájený pórek, 4 lžičky plnotučné hořčice a provaříme. Kuřecí maso na žampionech zalijeme smetanou ke šlehání a vaříme asi 5 minut. Pokud smetanová omáčka není dost hustá, přidáme lžíci solamylu rozmíchanou v 1dl vody a opět necháme chvíli provařit. Podle chuti můžeme ještě osolit či opepřit.

Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce podáváme s rýží.

autor receptu:

Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
64 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce

Recept se nachází v 402 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
anisek
Aniččina kuchařka 1002 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce

Celkový počet komentářů u receptu: 24
  • Me vylepšení barunkkka20 05.06.2015 11:50:05

    Vyzkoušela jsem tento recept, az na to, ze jsem maso nenalozila , přidala soju a kari. Ale jinak s rýží výborný.

  • Komentář k receptu Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce mejdylko 06.01.2015 18:12:19

    mňam mňam :) taková fajnová rychlovka.

  • Super Zdeněk 30.11.2014 16:50:05

    Mňamka, jen jsem místo pórku dal cibuli - SUPER díky za recept :)

  • Komentář k receptu Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce Zuza 26.07.2013 14:10:54

    Velmi chutné,díky

  • Super Pavlína 12.07.2012 12:37:41

    Výborné, dělám si k tomu těstoviny a nemůžu se toho nabažit. Jen maso si naložím nejen do sojové omáčky :) a přidávám ke konci trochu kari. Ale jinak paráda :)

  • radim 25.05.2012 13:35:52

    wow tak na to že je to tak jednoduché a zvládnu to i já (to už je co říct) tak je to fakt gurmácký zážitek doporučuji všem !!! jo na dozdobení můžete použít ještě čerstvou pažitku

  • tak dnes uvařeno a fakt mňamka. Přidala jsem ještě kari koření a nemělo to chybu. Oblizovali jsme se celá rodinka. Díky za tip!!!

  • French 06.02.2012 13:23:59

    Podobnou směs jsem jedla ve Velké Británii, když jsem tam bydlela s hostitelskou rodinou, akorát směs byla zapečená v listovém těstě ve formě koláče a jedla se k tomu rozpečená brambora ve slupce, potřená bylinkovým máslem.

  • Vynikající recept na rychlý a levný oběd, pórek jsem vynechala a přidala čerstvou bazalku. Všem moc chutnalo :)

  • dobré Markéta 08.08.2011 12:14:58

    Skusila jsem a bylo to dobré uvidíme co na to řekne přítel......?
    Přidala jsem tam více zeleniny papriku a mrkev a taky dobré :-)

Celkový počet komentářů: 24
Nalezeno receptů: 24
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept