Kuřecí kung-pao

30 min | hlavní chod | čínská kuchyně | recept zobrazen: 252942x
Tradiční čínský pokr, který u nás už téměř zdomácněl. Hodí se k němu nejlépe rýže!
Komentáře receptu 18
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Vejce smícháme se solí a škrobem na hustou kašičku, v níž obalíme kousky masa. Obalené kousky kuřete necháme chvíli odležet. Chilli papričky nasekáme na kousíčky bez semínek a dáme je do hrnečku se sójovou omáčkou, vínem, cukrem, špetkou soli. Zálivku převaříme a stáhneme z ohně. Na prudkém ohni maso rychle orestujeme. Po chvíli přidáme arašídy a po chvíli zalijeme připravenou omáčkou. Pokrm dobře promícháme, až omáčka obalí jednotlivé kousky masa.

autor receptu:

Kuřecí kung-pao

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

3
dobrý recept
1265 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kuřecí kung-pao

Recept se nachází v 301 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 4789 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuřecí kung-pao

Celkový počet komentářů u receptu: 18
  • Hanka 09.10.2010 10:41:37

    do pravého kung paa zelenina nepatří, jen maso a rašídy, to kuchaři v našich restauracích tento recept przní

    • EJA
      souhlasim EJA 12.03.2012 08:38:49

      Souhlasim s timto nazorem na tzv prave Kung-Pao, tento recept muze byt dobry v tomto provedeni, ale nemuze se jmenovat prave Kung-Pao. Prave Kung-Pao ma pouze maso nakrajene na nudlicky a ne na kostky, ingredience jsou prava sladka sojova omacka,sul - spetka glukasoli,,pepr,skrob,olej,ara sidy a masicko kureci a muze byt i veprova kyta. Nudlicky masa se pokapou sladkou hustou sojovou omackou, osoli s glaukasolem a obali se skrobem, na oleji se oprazi a muze se servirovat jak s ryzi tak s pecivem posypane oprazenymi buraky( buraky se oprazi na oleji uplne zvlast)Dobrou chut dela glukasol a sojova omacka, neni to uplne nejzdravejsi, ale co je dnes zdrave????Eva

      • Re: souhlasim hrabe43 23.09.2014 18:55:20

        Kuřecí kung pao je opravdu bez zeleniny (kanton Peking),kung pao nejsou nudličky,ale skutečně kostičky...Glutasol je jen náhražka čínského Wei su.
        Pravdu má opravdu "Votrok"

  • jirka 18.12.2012 17:18:07

    ja pisu pisemku a mislim ze by to mohlo byt dobré

  • KDY??? Filda 01.08.2005 21:24:02

    A kdy zeleninu a jak a jak dlouho???? ....ha??

    • Re: KDY??? votrok 18.05.2012 11:46:06

      Do kung paa zelenina nepatří. Maso je světle hnědé, má být ostře pálivé a obsahovat jen velmi málo , nebo vůbec žádnou štávu. Takto jsem ho jedl v čínské restauraci, ještě když tam vařil čínský kuchař. Tento styl receptu také odpovídá čínským kuchařkám. Jí se samozřejmě s rýží.

  • Rychlé a výborné skarabik 10.08.2011 17:27:30

    Skvělý a jednoduchý recept

  • Re: koloděj 15.08.2011 23:15:44

    Lidi, máte ještě chuťové buňky v pořádku? Větší humus jsem nežral...

Celkový počet komentářů: 18
Nalezeno receptů: 18
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Kuřecí kung-pao
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept