Kuřecí kung-pao

30 min | hlavní chod | čínská kuchyně | recept zobrazen: 252444x
Tradiční čínský pokr, který u nás už téměř zdomácněl. Hodí se k němu nejlépe rýže!
Komentáře receptu 18
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Vejce smícháme se solí a škrobem na hustou kašičku, v níž obalíme kousky masa. Obalené kousky kuřete necháme chvíli odležet. Chilli papričky nasekáme na kousíčky bez semínek a dáme je do hrnečku se sójovou omáčkou, vínem, cukrem, špetkou soli. Zálivku převaříme a stáhneme z ohně. Na prudkém ohni maso rychle orestujeme. Po chvíli přidáme arašídy a po chvíli zalijeme připravenou omáčkou. Pokrm dobře promícháme, až omáčka obalí jednotlivé kousky masa.

autor receptu:

Kuřecí kung-pao

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

3
dobrý recept
1264 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kuřecí kung-pao

Recept se nachází v 301 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 4745 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuřecí kung-pao

Celkový počet komentářů u receptu: 18
  • Hanka 09.10.2010 10:41:37

    do pravého kung paa zelenina nepatří, jen maso a rašídy, to kuchaři v našich restauracích tento recept przní

    • EJA
      souhlasim EJA 12.03.2012 08:38:49

      Souhlasim s timto nazorem na tzv prave Kung-Pao, tento recept muze byt dobry v tomto provedeni, ale nemuze se jmenovat prave Kung-Pao. Prave Kung-Pao ma pouze maso nakrajene na nudlicky a ne na kostky, ingredience jsou prava sladka sojova omacka,sul - spetka glukasoli,,pepr,skrob,olej,ara sidy a masicko kureci a muze byt i veprova kyta. Nudlicky masa se pokapou sladkou hustou sojovou omackou, osoli s glaukasolem a obali se skrobem, na oleji se oprazi a muze se servirovat jak s ryzi tak s pecivem posypane oprazenymi buraky( buraky se oprazi na oleji uplne zvlast)Dobrou chut dela glukasol a sojova omacka, neni to uplne nejzdravejsi, ale co je dnes zdrave????Eva

      • Re: souhlasim hrabe43 23.09.2014 18:55:20

        Kuřecí kung pao je opravdu bez zeleniny (kanton Peking),kung pao nejsou nudličky,ale skutečně kostičky...Glutasol je jen náhražka čínského Wei su.
        Pravdu má opravdu "Votrok"

  • jirka 18.12.2012 17:18:07

    ja pisu pisemku a mislim ze by to mohlo byt dobré

  • KDY??? Filda 01.08.2005 21:24:02

    A kdy zeleninu a jak a jak dlouho???? ....ha??

    • Re: KDY??? votrok 18.05.2012 11:46:06

      Do kung paa zelenina nepatří. Maso je světle hnědé, má být ostře pálivé a obsahovat jen velmi málo , nebo vůbec žádnou štávu. Takto jsem ho jedl v čínské restauraci, ještě když tam vařil čínský kuchař. Tento styl receptu také odpovídá čínským kuchařkám. Jí se samozřejmě s rýží.

  • Rychlé a výborné skarabik 10.08.2011 17:27:30

    Skvělý a jednoduchý recept

  • Re: koloděj 15.08.2011 23:15:44

    Lidi, máte ještě chuťové buňky v pořádku? Větší humus jsem nežral...

Celkový počet komentářů: 18
Nalezeno receptů: 18
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Kuřecí kung-pao
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.




přidat nový recept