Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, mírně osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na plátky položíme hranolek nivy, hranolek uzeného sýra a kousek másla. Svineme maso do kornoutku, zajistíme párátkem a obalíme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka).
Připravené kuřecí kornoutky usmažíme ve fritéze.
K masu si můžeme připravit jako přílohu bramborové chipsy. Středně velké brambory oškrábeme, nakrájíme na tenká kolečka a také usmažíme ve fritéze.
Kuřecí kornoutky plněné nivou a uzeným sýrem podáváme s bramborovými chipsy, bramborovou kaší či vařenými brambory. Pokrm můžeme obohatit zeleninovým salátem, zeleninovou oblohou nebo miskou červené řepy. Podle chuti můžeme k bramborovým chipsům podávat i tatarskou omáčku.