Kuřecí čína s jasmínovou rýží

30 min | hlavní chod | 3 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 7182x
Recept na hlavní chod z kuřecího masa, zeleniny a rýže.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a podél vláken nakrájíme na nudličky. Maso vsypeme do misky, osolíme, opepříme, přidáme tymián, sójovou omáčku (asi 1 lžíci) a trochu rajčatového pyré (2 lžíce), solamyl, sezamový olej a žloutek. Masovou směs necháme odležet 1 - 2 hodiny, lépe však přes noc.

Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu doměkka. Vaříme v osolené vodě se lžící sezamového oleje.

V hluboké pánvi rozpálíme plátek másla. Vsypeme maso a orestujeme. Přidáme směs zeleniny na kuřecí čínu a osmahneme. Přisolíme, připepříme a znovu zakápneme sojovou omáčkou. Přidáme opět trochu rajčatového pyré, podlijeme horkou vodou a za občasného promíchání podusíme. Stačí 10 minut.

Rýži rozdělíme na talíře, přidáme směs kuřecího masa a zeleniny a ihned podáváme. Kuřecí čína s jasmínovou rýží je dobrá na oběd i večeři.

Michy autor receptu:

Kuřecí čína s jasmínovou rýží

Počet přidaných receptů: 2841

Ingredience

na porce
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
10 hlasujících
  • Recept Kuřecí čína s jasmínovou rýží - Výborná čína

Kuchařky obsahující recept Kuřecí čína s jasmínovou rýží

Recept se nachází v 35 kuchařkách
Marcyx
Rychlá jídla 162 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuřecí čína s jasmínovou rýží

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Komentář k receptu Kuřecí čína s jasmínovou rýží Janča 09.06.2016 22:09:52

    Jednou jsem podle receptu zkusila uvařit.. a od té doby nic nevařím častěji :)

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Kuřecí čína s jasmínovou rýží
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept