Recept na hlavní chod z kuřecího masa, zeleniny a rýže.
0.5 lžičky | sůl |
1 plátek | máslo |
1 lžíce | solamyl |
1 ks | žloutek |
2 špetky | tymián |
1 lžíce | sezamový olej |
4 lžíce | rajčatové pyré |
2 ks | kuřecí prsní řízky |
1 balíček | zeleninová směs na čínu |
příloha | |
---|---|
sůl | |
1 lžička | sezamový olej |
1.5 hrnečku | jasmínová rýže |
podle chuti | |
sůl | |
sójová omáčka | |
čerstvě mletý pepř | |
podle potřeby | |
voda |
Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a podél vláken nakrájíme na nudličky. Maso vsypeme do misky, osolíme, opepříme, přidáme tymián, sójovou omáčku (asi 1 lžíci) a trochu rajčatového pyré (2 lžíce), solamyl, sezamový olej a žloutek. Masovou směs necháme odležet 1 - 2 hodiny, lépe však přes noc. Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu doměkka. Vaříme v osolené vodě se lžící sezamového oleje. V hluboké pánvi rozpálíme plátek másla. Vsypeme maso a orestujeme. Přidáme směs zeleniny na kuřecí čínu a osmahneme. Přisolíme, připepříme a znovu zakápneme sojovou omáčkou. Přidáme opět trochu rajčatového pyré, podlijeme horkou vodou a za občasného promíchání podusíme. Stačí 10 minut. Rýži rozdělíme na talíře, přidáme směs kuřecího masa a zeleniny a ihned podáváme. Kuřecí čína s jasmínovou rýží je dobrá na oběd i večeři.
Rychlé jídlo z jedné pánve: Čína v 8 variacích
Rychlé a vděčné jídlo pro celou rodinu bez zbytečného nádobí a času stráveného u sporáku. Čína jako oblíbený pokrm, na který existuje nespočet receptů z vepřového, kuřecího i hovězího masa, lze však připravit i vegetariánskou verzi. Na přípravu nám postačí hluboká pánev.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena