Kuře s hořčičnou omáčkou

1 hod | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 1422x
Recept na kuře s vynikající zeleninovou omáčkou.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Očištěné kuře zbavíme vnitřností, umyjeme, potřeme rozdrceným česnekem smíchaným se solí a rozpracujeme na menší kousky.

Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli opražíme na oleji, přidáme očištěnou a na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu a chvilku podusíme. Podlijeme vodou, vložíme kuře, osolíme a dusíme doměkka. Podušené kousky kuřete vyndáme, přidáme lžíci hořčice a zeleninu s rozvařenou šťávou rozmixujeme. Přidáme smetanu rozmíchanou s moukou. Omáčku převaříme a přidáme kousky kuřete.

Kuře s hořčičnou omáčkou podáváme s těstovinami nebo vařeným bramborem. Do hořčičné omáčky se chuťově výborně hodí čerstvé bylinky jako mateřídouška nebo tymián.

autor receptu:

Kuře s hořčičnou omáčkou

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Kuře s hořčičnou omáčkou

Recept se nachází v 57 kuchařkách
vařecka
Kuchařska2 1252 receptů
smarcelak
Maso kuřecí 610 receptů
Sesbírané recepty
Janinka1973
Sesbírané recepty 391 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuře s hořčičnou omáčkou

Přidat příspěvek k receptu Kuře s hořčičnou omáčkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept