Pochutnejte si na výtečném spojení dobrého jídla a cideru. Vyzkoušeli jsme pro vás recept na kuře pečené na ciderové redukci.
1 ks | cibule |
1 ks | jablko |
1 ks | kuře |
3 ks | mrkev |
3 ks | petržel |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
podle potřeby | |
máslo | |
redukce | |
1 plátek | citron |
1 ks | feferonka |
3 cl | zázvor |
0.5 lžíce | med |
0.5 lžíce | třtinový cukr |
1 l | cider Mad Apple |
Příprava redukce: Zázvor nakrájíme na kolečka. Společně s ostatními ingrediencemi dáme vařit do hrnce pomalu tak, dokud se tekutina neodpaří a zůstane redukovaný hustší sirup. Poté vyjmeme citron, feferonku a zázvor. Kuře zevnitř osolíme, vytřeme redukcí a vložíme jablko bez jádřince pokrájené na čtvrtky. Přidáme plátek másla. Kuřeti pod kůži vetřeme redukci, vetřeme také sůl. Nakonec kuře lehce zvenčí osolíme a poklademe pár plátků másla. Vložíme do vyhřáté trouby, lehce podlijeme a zakryté pečeme cca 30 minut na 180°C. Poté přidáme kořenovou zeleninu a cibuli pokrájené na větší kusy, lehce osolíme a pečeme dál přikryté. Občas samozřejmě kuře přelijeme vypečenou šťávou. Před dopečením kuře odkryjeme, slijeme vypečenou šťávu na pánev, kuře potřeme ciderovou redukcí a dopečeme nezakryté. Slitou šťávu zredukujeme (povaříme) do hustější konzistence a tímto zredukovaným výpekem kuře na talíři přelijeme. Příloha ke kuřeti pečeném na redukci ze cideru je na každém. Dobrou chuť!
autor Petr Král
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena