Kuře na zázvoru

30 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 16222x
Jednoduchý ale velmi chutný recept na českou klasickou kombinaci kuřecího masa a těstovin.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Nejprve si několik hodin předem naložíme kuřecí maso do marinády. Maso nejprve opláchneme proudem studené vody, osušíme, nakrájíme na nudličky a posypeme mletým zázvorem. Následně maso potřeme směsí olivového oleje a grilovacího koření. Takto připravené maso naskládáme na sebe do porcelánové misky a uložíme do ledničky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Hermelín nakrájíme na tenké plátky. Špagety dáme vařit podle návodu na obalu.

Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a nejprve na něm orestujeme cibuli. Následně přidáme maso, které zprudka osmažíme ze všech stran. Nakonec přidáme pórek a krátce podusíme.

Kuřecí maso na zázvoru servírujeme následovně: na velký mělký talíř doprostřed umístíme porci špaget. Na špagety rozprostřeme několik plátků hermelínu a vše završíme porcí masové směsi. Díky teplotě špaget a masa se hermelín po chvíli krásně rozpustí.

Petr Král autor receptu:

Kuře na zázvoru

Počet přidaných receptů: 527

Ingredience

na porce
4,4
skvělý recept
20 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kuře na zázvoru

Recept se nachází v 132 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3816 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuře na zázvoru

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • ČESKÁ KLASIKA? foodblog.dmnc.net 08.12.2012 17:13:47

    Spaghetti, olej z oliv (který se při smažení přepaluje), to opravdu nezačíná jako ryze "česká klasická kombinace". Přidáme-li "umělohmotné" směsi z pytlíku (grillovací koření, jak tomu říkají v televizi), znamená to, že neumíme namíchat pár základních koření. A hlavně ten hermelín, co tam sakra dělá? Se vší úctou, avšak který prase tohle vymyslelo? Už se nedivím, že se nejsem schopen najíst v průměrné tuzemské restauraci, jelikož nabídku tvoří poptávka a průměrný našinec poptává nesmyslné "klasické české kombinace" (i horší). Proberte se a běžte se zkusit nakrmit někde, kde to umí (hledat na scuku), pak to sami reprodukujte.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Kuře na zázvoru
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept