Kuře na smetaně

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 152635x
Kuře s jemnou smetanovou omáčkou, ke kterému se výborně hodí máslové noky.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Zeleninu očistíme a pokrájíme na kousky. Maso podle potřeby očistíme.

Maso uvaříme s rozkrájenou zeleninou, vodou, solí tak, aby nezbylo mnoho vývaru. Pak maso vyjmeme. Zeleninu prolisujeme do vývaru (nebo ve vývaru rozmixujeme), zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku.

Omáčku chvíli povaříme, přidáme kousek másla a ochutíme sekanou petrželkou. Do hotové smetanové omáčky vložíme kuřecí stehna a prohřejeme.

Kuře na smetaně podáváme s knedlíky nebo brambory podle chuti a přeléváme smetanovou omáčkou.

autor receptu:

Kuře na smetaně

Počet přidaných receptů: 1415

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Kuře na smetaně

Recept se nachází v 70 kuchařkách
KDI
VARENIE 4757 receptů
zjirousek
Kuře 1676 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 5071 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuře na smetaně

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Kuře na smetaně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept