Kuře na paprice s noky po maďarsku

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 3569x
Známý pokrm v lepším kabátku. Příloha může být i klasická - těstoviny či houskový knedlík. Ale noky se báječně hodí a jsou nevšední.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Připravíme si jedno celé kuře asi o váze 1, 4 kg. Dále pak 2 cibule, olej, máslo, sladkou papriku, sůl. Na omáčku pak smetanu s 31 % tuku, zakysanou smetanu, polohrubou mouku a máslo.

Kuře rozporcujeme na díly, asi na šest částí. Na talíři si smícháme dostatek mleté sladké papriky a soli, promícháme a v této směsi omyté a osušené kuře důkladně obalíme.

Poté si v hlubším kastrolu rozehřejeme olej s kouskem másla a nakrájíme si cibule. Opékáme za občasného míchání do zesklovatění, pak vložíme kuřecí díly a důkladně vše opečeme. Pak podlijeme vodou a pod pokličkou za občasného obracení dusíme 45 minut. Když je kuře měkké, maso vyndáme a uchováváme v teple. Podle potřeby si přilijeme vodu, záleží na tom, kolik chcete omáčky, ale stačí tolik, aby maso po ponoření bylo pod hladinou. Omáčku propasírujeme přes cedník nebo rozmixujeme, pak si rozmícháme mouku ve smetaně a přilijeme do omáčky, opět řádně rozmixujeme a vmícháme zakysanou smetanu. Opět promícháme a můžeme vložit kousek másla pro zjemnění, maso vrátíme zpět. Takto máme kuře hotové.

Na přílohu potřebujeme mléko, hrubou mouku, vejce, sůl a máslo. Připravíme si hrnec a dáme vařit vodu. V jiném menším kastrolu dáme vařit mléko s kouskem másla. Odměříme si mouku a za stálého míchání po částech mouku přisypáváme do mléka s máslem, dokud se nám těsto přestane lepit na stěny kastrolu, osolíme. Připravené těsto necháme vychladnout a pak přidáme vejce, řádně promícháme.

Vodu ve větším hrnci osolíme a lžící vykrajujeme stejně velké noky. Lžíci si vždy namáčíme do studené vody, jde to lépe. Nebo můžeme nok vykrojit a poté si ho ještě vytvarovat v ruce do malé šišky. Noky jsou hotové, když vyplavou, házíme je do vody průběžně při tvarování a po uvaření si je vždy vyndáme.

Kuře na paprice po maďarsku dáme na talíře, přidáme noky a podáváme.

Martin autor receptu:

Kuře na paprice s noky po maďarsku

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porcí
Vaše cena 899 běžně 11225 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Kuře na paprice s noky po maďarsku

Recept se nachází v 83 kuchařkách
KDI
VARENIE 4297 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů
alča
Babča ALČA 1166 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuře na paprice s noky po maďarsku

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Komentář k receptu Kuře na paprice s noky po maďarsku xkonty 04.01.2014 07:05:39

    No u nás se odjakživa dělaly Noky(Nokerle)pouze z mouky,vejce,soli a vody.když je dobrá omáčka není třeba serepetiček.Maďarská kuchyně by měla být jednoduchá,s tou smetanou by mě babička poslala do kelu.Ale proti gustu žádný dišputát.Maso je též dobré následně obrat ať člověk nemusí na talíři bojovat s kostí.
    Sorry za to hnidopišství ale ne vše co obsahuje papriku je z Maďarska.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Kuře na paprice s noky po maďarsku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept