Kuře na medu s hruškou

45 min | hlavní chod | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 22577x
Výborný a netradiční pokrm z kuřecího nebo krůtího masa.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Kuřecí řízky odblaníme, omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, na max. 1,5 cm silné plátky, uložíme do pekáčku nebí pečící misky. Osolíme, okmínujeme, přidáme cca 5 ks hřebíčku, poklademe plátky másla a dáme do trouby. Kuřecí pečeme cca 30 minut.

Připravíme si polevu: Med rozehřejeme na troše másla, přidáme špetku skořice a bílého pepře.

Pokud budeme přidávat čerstvé hrušky, tak je oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce k medu až do změknutí. Můžeme použít také hrušky konzervované. Ty není třeba vařit, ale omyjeme je, abychom je zbavili nálevu z kompotu.

Když je kuře téměř hotové, slijeme z něj většinu vypečené šťávy, kolem něj poklademe hrušky a maso zalijeme hustou omáčkou z medu. Prudce dopečeme. Můžeme i s funkcí gril.

Kuře na medu s hruškou podáváme s bramborovými kroketami, rýží nebo bílým osmahnutým toastem.

autor receptu:

Kuře na medu s hruškou

Počet přidaných receptů: 17

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
13 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kuře na medu s hruškou

Recept se nachází v 112 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
zjirousek
Kuře 1859 receptů
Jožkaa
Dobrůtky 267 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuře na medu s hruškou

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • Komentář k receptu Kuře na medu s hruškou Iva 09.08.2015 18:53:19

    vynikající, akorát jsem si ho trochu poupravila...přidala jsem opravdu hodně chilli koření a kořenící směs garam masalu...a výsledek luxusní mňamka :D

  • Luxusní vrbounek 01.12.2012 12:25:38

    Naprosto luxusní záležitost. Dělala jsem s krůtím masem a výpek také neslévala. Ale nic tak dobrého jsem asi ještě nejedla. Vynikající!!!!!

  • Výborné alited 30.04.2011 13:50:22

    Akorát sem neslejvala výpek a marinádu sem nalila asi po půl hodině a pak teprve dopekla. A pekla sem celé naporcované kuře, ne jen řízky. Výsledek? Mňamózní záležitost :-)

  • Bylo to naprosto výborné, celá rodina se oblizovala až za ušima.

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Kuře na medu s hruškou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept