Kulajda

20 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 79218x
Recept na dobrou polévku.
Komentáře receptu 12
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Rozehřejeme máslo, vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, trochu zasmažíme, aby byla jíška světlá. Zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem, přidáme brambory nakrájené na kostičky a vaříme 3/4 hodiny.

Potom do kulajdy přidáme naložený kopr s octem a k tomu 1 kysanou smetanu, dobře metličkou rozšleháme, ale už nevaříme. Podle chuti kulajdu osolíme. Do kulajdy můžeme přidat vařená vejce.

Kulajdu podáváme s krajícem chleba nebo jen tak.

Jiří Viktor K autor receptu:

Kulajda

Počet přidaných receptů: 509

Ingredience

na porce
4,2
skvělý recept
38 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kulajda

Recept se nachází v 83 kuchařkách
veriri
Papáníčko 2886 receptů
vařecka
Kuchařska2 1252 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 6001 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kulajda

Celkový počet komentářů u receptu: 12
  • Komentář k receptu Kulajda Helena 15.08.2014 16:16:46

    Nedávejte tomu takový název, když to ve výsledku s kulajdou nemá nic společného. Je to obyčejná koprovka s brambory a vejci. Kulajda je zaručeně s houbami, bez nich je to jiný recept.

  • kulajda saida 04.08.2014 08:22:51

    rozdíl mezi kulajdou a koprovkou jsou právě ty houby, taky mně mrzí, že něhodně lidí dává jídlům matoucí názvy

  • kulajda bez hub Šárka 29.05.2014 13:17:13

    jj, také nejíme houby a babi ju takto dělávala.....

  • Do kulajdy patří houby. když tam nejsou tak je to obyčejná koprovka :(

  • Komentář k receptu Kulajda Vici 23.08.2013 12:44:36

    Jako stavět kulajdu na soli? WTF? Autor pozapomněl na bobkový list a Nové koření...bez toho to musí být fakt bída...

  • Komentář k receptu Kulajda Ráďa 17.06.2013 17:47:21

    Je výýýborná, doporučuju :-) akorát tu cibuli jsem tam nedávala.... a samozřejmě jsem tam dala vajíčko :-)

  • ňami Ráďa 17.06.2013 16:16:24

    Zrovna jí jdu vařit, tak pak napíšu jak se povedla :-)

  • Komentář k receptu Kulajda Jardaa 12.06.2013 13:22:24

    Jenom mě zaráží tak malé množství brambor. Autor udal 2 brambory z důvodu toho, že je pěstuje asi velké jak pomelo :D Né sranda, jinak recept hafo dobrej :) Velmi doporučuju. Jenom taková vychytávka ta kysaná smetana se může dát napůl s klasickou smetanou na šlehání :) Ale je to na vás :)))

  • kulajda dana 13.05.2013 00:53:22

    kulajda bez hub!a prej můžete přidat vejce, co to je za kulajdu? I houby i vejce tam neodmyslitelně patří! Tak jako kopr, smetana, brambory. Jinak je to obyčejný blaf ! Blé,blé,blé Pani určitě vaří knedlo, vepřo, zelo bez zelí případně i knedle.

  • Michaela 08.06.2012 10:44:32

    Díky za recept, konečně jsem našla jeden bez hub, vařila jsem poprvé a moc se povedla.

Celkový počet komentářů: 12
Nalezeno receptů: 12
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Kulajda
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept