Kulajda s křepelčími vejci

30 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1647x
Houbová sezóna láká k využití této suroviny při vaření. Po dlouhém zkoušení nejrůznějších receptů jsem svou kulajdu vyladila do té nejchutnější podoby.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme jíšku - přibližně tři lžíce másla necháme rozpustit v hrnci, přidáme stejné množství hladké mouky a připravíme světlou jíšku. Poté postupně přidáme kuřecí vývar. Poctivě mícháme, aby se nám z jíšky nevytvořily hrudky.

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Do základu polévky přidáme nakrájené brambory a ochutíme solí a pepřem. Mezitím očištěné houby orestujeme na pánvi. Nejlépe opět na másle (asi 2 lžíce) a přidáme do kulajdy. Vaříme, dokud nejsou houby i brambory měkké.

Nakonec kulajdu zjemníme smetanou, přidáme ocet podle chuti, já dávám cca 3 - 4 lžíce. Opět přivedeme k varu a jakmile polévka vře, odstavíme ji z plotýnky a přidáme na jemno nasekaný kopr. Kopr může být i sušený (asi hrst), pokud nemáme čerstvý.

Kulajdu servírujeme s křepelčími vejci uvařenými naměkko, případně ztraceným vejcem či vejci natvrdo. Vejce natvrdo je možné přidat rovnou do polévky.

Lusha Vege autor receptu:

Kulajda s křepelčími vejci

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
9 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kulajda s křepelčími vejci

Recept se nachází v 23 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7388 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů
zjirousek
Polévky 1972 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kulajda s křepelčími vejci

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Kulajda s křepelčími vejci
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept