Kukuřice na asijský způsob

30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1123x
Recept na pikantní kukuřici, která může posloužit jako hlavní jídlo i jako příloha.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Větší brambory nejprve oloupeme a nakrájíme na kousky. Brambory předvaříme v osolené vodě (asi 15 minut). Až budou brambory napůl uvařené, tak je scedíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata nasekáme na kousky. Rajčata můžeme předtím oloupat.

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme uvařené brambory, nakrájené papriky a smažíme asi 5 minut. Podle chuti přidáme koření, prolisovaný česnek a sůl. Osmahneme, přidáme kukuřici, nasekaná rajčata, rajčatový protlak, chilli a lístky koriandru. Zakapeme citronovou šťávou. Je-li směs příliš suchá, můžeme přidat i trochou vody. Dusíme při mírné teplotě, dokud papriky a brambory nezměknou (5 - 10 minut). Směs by měla být hustá, ne však suchá.

Kukuřici na asijský způsob můžeme podávat jako hlavní chod nebo i přílohu.

autor receptu:

Kukuřice na asijský způsob

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Kukuřice na asijský způsob

Recept se nachází v 23 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kukuřice na asijský způsob

Přidat příspěvek k receptu Kukuřice na asijský způsob
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept