Krůtí stehna očistíme podle potřeby a maso prošpikujeme oloupanými stroužky česneku. Krůtí stehna potřeme hořčicí a kari kořením ze všech stran. Maso necháme 20 minut odstát na chladném místě. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Cibuli osmažíme dozlatova a k osmažené cibuli vložíme maso, které smažíme z obou stran do tmavší barvy a poté podlijeme suchým vínem, které necháme vyprchat. Maso dále podléváme vodou nebo vývarem a vaříme do změknutí. Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple.
Smetanu promícháme s vrchovatou lžící mouky a lžící hořčice. Směs bez hrudek přidáme k základu, promícháme, provaříme, smetanovo-hořčičnou omáčku nakonec přecedíme a podle naší chuti přidáme sůl a jemně mletý pepř.
Krůtí stehno ve smetanově-hořčičné omáčce podáváme s bramborem nebo knedlíkem.