1 stroužek | česnek | |
2 ks | vejce | |
2 ks | cibule | |
1 ks | pórek | |
4 ks | párek | |
3 ks | bobkový list | |
2 lžíce | grilovací koření | |
1 lžíce | máslo na smažení | |
2 lžíce | hořčice plnotučná | |
1 ks | paprika červená | |
1-2 lžíce | koření na pečené kuře | |
2 plátky | uzený sýr | |
800 g | krůtí stehno | |
1 lžička | sušený česnek | |
4 snítky | čerstvý rozmarýn | |
2 ks | bílá paprika | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
voda na podlití |
S přípravou masa začneme večer. Krůtí maso omyjeme, osušíme, prokrojíme a rozložíme, abychom získali co největší plát masa. Plát masa posypeme kořením na pečené kuře. Maso svineme do roládky a zabalené do folie uložíme do chladničky. Druhý den si na másle osmažíme osolenou polovinu jedné cibule, přidáme oranžovou nebo červenou papriku nakrájenou na nudličky a 3 lžíce nakrájeného pórku. Orestujeme, zalijeme rozšlehanými osolenými vejci a necháme srazit a vychladnout. Krůtí maso rozložíme, posypeme nasekaným česnekem, potřeme hořčicí, na to položíme omeletu, na ni dáme dva větší plátky uzeného sýra a párky na šířku rolky. Použijeme jeden delší párek, případně položíme dva kratší vedle sebe. Roládu trochu stočíme, abychom schovali párky, poté přidáme další párek (párečky) a stočíme do pevné rolky. Převážeme kuchyňským motouzkem, aby se nám krůtí roláda během pečení nerozevřela. Do pekáče vlijeme asi 1 cm vody. Cibule rozčtvrtíme, nakrájíme na nudličky a přidáme do pekáče. Na to položíme krůtí rolku. Poprášíme sušeným česnekem a celé i s cibulí a grilovacím kořením.dáme péct do předehřáté trouby. Krůtí rolku pečeme při vyšší teplotě asi 50 minut. Mezitím si nakrájíme na proužky zbylý pórek a papriky. Potom dáme pod otočenou rolku nakrájenou zeleninu, 3 bobkové listy a ještě přihodíme asi 4 snítky čerstvého rozmarýnu. Rolku jemně poprášíme grilovacím kořením a dopékáme asi 20 - 30 minut. Krůtí rolku na zeleninovém lůžku můžeme podávat s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.
Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte
Ceny potravin raketově rostou a možná si také často říkáte, kde by se ještě dalo ušetřit. Základem je jídlo nevyhazovat a veškeré "zbytky" umět šikovně zužitkovat. Vařená vejce, zbytky pečeného kuřete či bramborové kaše, ale i navíc uvařených špaget či rýže, to vše může posloužit k přípravě výborných pokrmů. Pojďme na to!
Levná a rychlá večeře: Kuřecí placičky se sýrem a bazalkou krok za krokem
Skvělý tip na rychlou a chutnou večeři. Kuřecí placičky si můžete vždycky obměnit přidáním oblíbené suroviny, kterou máte rádi, ale také podle toho, co máte v lednici.
Autor:veraricna
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena