Krůtí rolka na hořčici

1 h 15 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 383x
Recept na krůtí rolku se šunkou a dijonskou omáčkou. Hlavní chod nejlépe chutná s nudlemi.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Maso očistíme a několika nářezy upravíme do obdélníkového plátu, který zakryjeme potravinovou folií a rozklepeme na výšku asi 2 cm. Pak maso osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí a poklademe šunkou. Maso svineme do rolády, kterou zajistíme jehlami. Mrkev, celer, šalotku a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno.

V hrnci na rozpáleném oleji opečeme roládu z všech stran dorůžova. Pak maso vyjmeme a na výpeku necháme zpěnit šalotku s česnekem. Následně vmícháme nakrájenou mrkev s celerem a vše ještě asi 3 minuty opékáme. K orestované zelenině vrátíme roládu, vše podlijeme vínem a jakmile se alkohol odpaří, přilijeme vývar tak, aby dosahoval maximálně do poloviny výšky masa. Teplotu snížíme a vše zvolna dusíme asi 30 - 40 minut doměkka. Mezitím si upražíme z mouky a másla světlou jíšku a smetanu prošleháme se 2 lžícemi dijonské hořčice dohladka.

Měkkou roládu vyjmeme z vývaru, zbavíme jehel a uchováme na teple. Vývar scedíme do jiného hrnce a zeleninu do něj propasírujme přes síto. Omáčku zahustíme připravenou jíškou, kterou necháme alespoň 15 minut povařit a poté ji dochutíme směsí smetany s hořčicí. Omáčku necháme přejít varem a podle chuti osolíme a opepříme.

Krůtí rolku nakrájíme na plátky, přelijeme hořčicovou omáčkou a podáváme s těstovinami.

Jarka-P autor receptu:

Krůtí rolka na hořčici

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Krůtí rolka na hořčici

Recept se nachází v 22 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
zjirousek
Krůta, krocan 312 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krůtí rolka na hořčici

Přidat příspěvek k receptu Krůtí rolka na hořčici
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept