Krůtí prsa na žampionech se špenátovými listy

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 5871x
Krůtí prsa a žampiony jsou vhodnou kombinací. Vyzkoušejte je doplněné špenátovými listy. Recept je celkem snadný na přípravu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Krůtí maso dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky. Plátky masa posypeme provensálskými bylinkami a pokapeme olivovým olejem. Necháme je chvíli uležet.

Nakrájíme si nadrobno slaninu a na silnější plátky žampiony, které předem omyjeme. Opláchneme si listy špenátu a necháme je okapat.

Nahřejeme si hlubší pánev s poklicí a přidáme olivový olej. Po rozehřátí vložíme připravená krůtí prsa. Opečeme z jedné strany, po zatáhnutí maso otočíme. necháme opékat doměkka. Lze přikrýt poklicí.

Zároveň si uvaříme těstoviny podle návodu. Vhodné jsou například farfalle - mašličky z tvrdé pšenice.

Měkké maso přendáme do vyhřáté misky a překryjeme alobalem.

Do výpeku přisypeme nakrájenou anglickou slaninu. Krátce ji orestujeme, přisypeme žampiony. Promícháme a opět krátce orestujeme. Přidáme trochu smetany na vaření, promícháme a vsypeme špenátové listy. Prohřejeme.

Krůtí prsa na žampionech se špenátovými listy servírujeme spolu s těstovinami a podlité lžící smetanové omáčky.

autor receptu:

Krůtí prsa na žampionech se špenátovými listy

Počet přidaných receptů: 335

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
10 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Krůtí prsa na žampionech se špenátovými listy

Recept se nachází v 38 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
zjirousek
Krůta, krocan 312 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krůtí prsa na žampionech se špenátovými listy

Přidat příspěvek k receptu Krůtí prsa na žampionech se špenátovými listy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept