Krůtí nudličky s kari

30 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 69736x
Na recept použijeme krůtí prsa, která necháváme marinovat v koření a olivovém oleji.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Při dochucování krůtích nudliček začneme přípravou marinády. Ve větší misce, kam budeme později vkládat maso, promícháme olivový olej s veškerým kořením, přidáme i sójovou omáčku a křen wasabi. Podle chuti dáme i sůl.

Krůtí prsa zbavíme blanek, podle potřeby omyjeme a nakrájíme na kratší nudličky. Maso přidáme ke kořeněné marinádě a necháme stát alespoň hodinu, nejlépe však přes noc.

Během marinování si připravíme zeleninovou vařenou přílohu. Brokolici očistíme pod tekoucí vodou, okrájíme příliš tvrdé části a rozdělíme na menší růžičky. Brokolici dáme vařit do vody s kostkou bujonu, podle potřeby ještě dosolíme. Vaříme, dokud není brokolice měkká, potom scedíme.

Naložené krůtí maso vhodíme na rozpálenou teflonovou pánev a prudce osmahneme, až maso zbělá a je dost měkké. Během smažení promícháváme, podle chuti ještě přidáme některé z použitého koření a odstavíme.

Krůtí nudličky s kari podáváme ihned, servírujeme na talíři s růžičkami brokolice. Podáváme s chlebem, vhodné jsou ale i vařené brambory.

Michy autor receptu:

Krůtí nudličky s kari

Počet přidaných receptů: 2841

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,7
dobrý recept
14 hlasujících
  • Recept Krůtí nudličky s kari - Nakrájené krůtí maso.

Kuchařky obsahující recept Krůtí nudličky s kari

Recept se nachází v 56 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
smarcelak
Maso kuřecí 610 receptů
zjirousek
Krůta, krocan 312 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krůtí nudličky s kari

Přidat příspěvek k receptu Krůtí nudličky s kari
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept