Krůtí maso na pórku

35 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 59642x
Krůtí maso z prsíček připravujeme s pórkem, zelenou kapií a kešu oříšky. Jasmínová rýže jako ideální příloha.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na stejné kousky. Papriku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na nudličky. Oříšky podle potřeby usekáme na hrubo. Česnek oloupeme a rozdrtíme. Maso promícháme s bílky, solí, zázvorem, česnekem a chilli kořením. Necháme půl hodiny rozležet.

Zálivka: Do studeného vývaru vlijeme víno, worcestr, polévkové koření a promícháme se škrobovou moučkou.

V hluboké pánvi a na rozpáleném oleji orestujeme maso. Vmícháme papriku a pórek. Jakmile zelenina změkne, přelijeme směs zálivkou a za stálého míchání vaříme ještě 2 - 3 minuty. Nakonec vmícháme kešu oříšky.

Krůtí směs na pórku podáváme s jasmínovou rýží a zdobíme zelenou petrželkou.

Jarka-P autor receptu:

Krůtí maso na pórku

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
34 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Krůtí maso na pórku

Recept se nachází v 146 kuchařkách
Drůbeží a králičí maso
Jarka-P
Drůbeží a králičí maso 201 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů
smarcelak
Maso kuřecí 610 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krůtí maso na pórku

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Mňamka repar 23.07.2011 13:48:46

    Krůtí maso na pórku jsem uvařila bez bílků, worchesterské omáčky, bez polévkového koření a bez chilli, mám ráda jednoduché, nepředimenzované chutě :-) a oběd byl naprosto skvělý a delikátní!! ..je pravda, že vínem ani oříšky jsem nešetřila. Recept zařazuji do našich oblíbených rodinných!, moc děkuji.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Krůtí maso na pórku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept