Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší tenké kousky, které osolíme, opepříme a promícháme s nasekaným tymiánem a olejem. Maso necháme asi 1 hodinu odležet.
Fazolové lusky očistíme, propereme a necháme okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka a slaninu na kostičky.
Na větší pánvi vyškvaříme slaninu do křupava a škvarečky vyjmeme. Pak do pánve přilijeme olej, na kterém orestujeme kousky masa ze všech stran dorůžova. Maso vyjmeme a uchováme na teple. Na výpeku opečeme cibuli, přidáme fazolové lusky a zvolna restujeme tak dlouho, dokud nebudou měkké na skus. Nyní do pánve vrátíme opečené maso, směs prohřejeme, zjemníme máslem a podle chuti osolíme a opeříme.
Krůtí kousky se zelenými fazolkami rozdělíme na porce, posypeme slaninovými škvarečky a praženými mandlemi. Pokrm podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem.