Krůtí kousky na brusinkách

45 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 6642x
Recept na krůtí medailonky s jablky a brusinkovou omáčkou.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Krůtí prsa očistíme a nakrájíme přes vlákno na kousky ve velikosti medailonků. Potom maso potřeme olejem a posypeme steakovým kořením. Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců.

Na horké pánvi orestujeme slaninu dozlatova. Potom ji vyjmeme, přidáme polovinu másla a jablka která necháme zkaramelizovat. Jablka vyjmeme a spolu se slaninou uchováme na teple.

Potom do pánve přidáme druhou polovinu másla, na kterém krůtí maso opečeme ze všech stran dorůžova. Medailonky vyjmeme a uchováme na teple.

Do výpeku vmícháme brusinky a asi 3 minuty restujeme. Omáčku zředíme silným vývarem, zjemníme smetanou a krátce povaříme. Podle potřeby osolíme.

Maso, slaninu a jablka aranžujeme na nahřáté talíře a podáváme přelité brusinkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo hranolky.

Jarka-P autor receptu:

Krůtí kousky na brusinkách

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
27 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Krůtí kousky na brusinkách

Recept se nachází v 114 kuchařkách
Drůbeží a králičí maso
Jarka-P
Drůbeží a králičí maso 201 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krůtí kousky na brusinkách

Celkový počet komentářů u receptu: 3
Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Krůtí kousky na brusinkách
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept