Křupavé placičky s rajčaty a sýrem

45 min | chuťovka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 345x
Zapečené placičky z bramborákového těsta, doplněné plátky rajčat a sýrem. Výborná chuťovka nebo malá večeře.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle, necháme chvíli stát a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme sůl, pepř, vejce, majoránku (nejlépe čerstvou), nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek a hladkou mouku. Vypracujeme těstíčko.

Na pánvi na rozehřátém oleji pomocí lžíce tvoříme asi 4 malé placičky. Smažíme je po obou stranách dozlatova. Postupně je odkládáme na papírový ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk.

Zatím si nakrájíme omytá masitá rajčata na plátky hrubé tak 3 - 4 mm.

Bramborové placičky vyrovnáme na plech s pečícím papírem, na každou poklademe 2 kolečka rajčete (trochu přes sebe) a na ně kostičku sýra. Křupavé placičky zapékáme ve vyhřáté troubě asi 10 minut.

Zapečené křupavé placičky s rajčaty a sýrem posypeme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.

Conny autor receptu:

Křupavé placičky s rajčaty a sýrem

Počet přidaných receptů: 216

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Křupavé placičky s rajčaty a sýrem

Recept se nachází v 25 kuchařkách
Polévky a předkrmy
Conny
Polévky a předkrmy 123 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů
zjirousek
Brambory 722 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Křupavé placičky s rajčaty a sýrem

Přidat příspěvek k receptu Křupavé placičky s rajčaty a sýrem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept