Příloha z brambor tvarovaná do kuliček. Recept na povedené kroketky.
25 g | máslo |
30 g | strouhanka |
2 ks | žloutek |
1 lžíce | pažitka |
500 g | brambory vařené |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
na obalení | |
vejce | |
strouhanka | |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Brambory očistíme a uvaříme ve slupce doměkka. Brambory slijeme a necháme vychladnout. Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme, přidáme žloutky, máslo a strouhanku a dobře promícháme. Hmotu na krokety trochu osolíme a přidáme pažitku. Poté tvoříme kuličky, které namáčíme v rozšlehaných vejcích a obalujeme ve strouhance Poté domácí krokety na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Křupavé domácí krokety podáváme k libovolným pokrmům. Jsou opravdu skvělé, chutnají jako ty kupované, řekla bych, že ještě lépe.
Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky
Dlouholetý šéfkuchař Café Colore Luboš Leopold radí, jak udělat co nejchutnější šťouchané brambory. Stačí máslo, šalotka a brambory, které vám zbyly například z přípravy salátu.
Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem
Bramborová kaše je velmi oblíbenou přílohou. Dnes se bramborovou kaši naučíme připravovat krok za krokem.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena