Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na deset plátků. Z obou stran je naklepeme paličkou namočenou ve studené vodě, aby se nelepila k masu. Pak plátky osolíme, opepříme, okořeníme směsí chilli s česnekem a potřeme plnotučnou hořčicí. Na polovinu plátků masa dáme plátky anglické slaniny a na zbylé položíme plátky kýty pikant. Zakryjeme fresh folií a dáme na hodinku odležet do chladničky.
Mezitím si uvaříme 2 vejce natvrdo. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme ji osmažit s lžičkou soli do rozpáleného oleje v titanovém, litinovém nebo keramickém hrnci. Ještě přihodíme sušené houby jen tak bez namáčení. Cibuli smažíme do světle zlatého odstínu. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek a pár snítek rozmarýnu. Vyndáme si uleželé maso a na kraj každého plátku dáme čtvrtinu kyselé okurky, proužek papriky, dílek rajčete a šestinu vajíčka. Svineme do pevné roládky a zpevníme párátkem.
Krnovské hovězí závitky obalíme ve směsi žitné chlebové mouky a hladké mouky. Opečeme na oleji ze všech stran a položíme na cibulový základ. Vařící vodou vypláchneme pánev, kde se závitky smažily, a zalijeme je. Zbylou papriku nakrájíme na kostičky, nakrájíme také jednu okurku a přidáme to k závitkům. Pod poklicí závitky zvolna hodinu dusíme. Zbylou mouku rozkvedláme ve studené vodě (200 ml) a vmícháme k závitkům. Krnovské hovězí závitky ještě provaříme 20 minut. Podle potřeby dosolíme, závitky i omáčka mají výraznou pikantní chuť.
Krnovské hovězí závitky podáváme podle nálady s houskovým knedlíkem, rýži nebo vařeným bramborem.