Krnovské hovězí závitky

2 hod | hlavní chod | 5 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 1487x
Je to variace na ptáčky po našem. Recept na chuťově výborný pokrm.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na deset plátků. Z obou stran je naklepeme paličkou namočenou ve studené vodě, aby se nelepila k masu. Pak plátky osolíme, opepříme, okořeníme směsí chilli s česnekem a potřeme plnotučnou hořčicí. Na polovinu plátků masa dáme plátky anglické slaniny a na zbylé položíme plátky kýty pikant. Zakryjeme fresh folií a dáme na hodinku odležet do chladničky.

Mezitím si uvaříme 2 vejce natvrdo. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme ji osmažit s lžičkou soli do rozpáleného oleje v titanovém, litinovém nebo keramickém hrnci. Ještě přihodíme sušené houby jen tak bez namáčení. Cibuli smažíme do světle zlatého odstínu. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek a pár snítek rozmarýnu. Vyndáme si uleželé maso a na kraj každého plátku dáme čtvrtinu kyselé okurky, proužek papriky, dílek rajčete a šestinu vajíčka. Svineme do pevné roládky a zpevníme párátkem.

Krnovské hovězí závitky obalíme ve směsi žitné chlebové mouky a hladké mouky. Opečeme na oleji ze všech stran a položíme na cibulový základ. Vařící vodou vypláchneme pánev, kde se závitky smažily, a zalijeme je. Zbylou papriku nakrájíme na kostičky, nakrájíme také jednu okurku a přidáme to k závitkům. Pod poklicí závitky zvolna hodinu dusíme. Zbylou mouku rozkvedláme ve studené vodě (200 ml) a vmícháme k závitkům. Krnovské hovězí závitky ještě provaříme 20 minut. Podle potřeby dosolíme, závitky i omáčka mají výraznou pikantní chuť.

Krnovské hovězí závitky podáváme podle nálady s houskovým knedlíkem, rýži nebo vařeným bramborem.

veraricna autor receptu:

Krnovské hovězí závitky

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Krnovské hovězí závitky byl 28.10.2013 na 5. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,6
skvělý recept
162 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Krnovské hovězí závitky

Recept se nachází v 48 kuchařkách
Vaření tety Věry
veraricna
Vaření tety Věry 303 receptů
chrobakova.d
BABIČČINA 924 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krnovské hovězí závitky

Přidat příspěvek k receptu Krnovské hovězí závitky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept