Krkonošský hubník

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 165511x
Netradiční pokrm s chutí a vůní masa a hub. Najdete v něm pouze houby.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Sušené houby povaříme v osolené vodě a scedíme. Cibuli a česnek očistíme, česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme nadrobno.

Housky pokrájíme na kostičky a vložíme do mísky. Housku zalijeme mlékem a necháme ji pořádně nasáknout. Přidáme uvařené a vychladlé houby. Vše smícháme s česnekem a cibulí. Směs důkladně promícháme, zalijeme rozmíchanými vejci a dochutíme solí a pepřem. Jestliže je směs příliš řídká, tak ji podle potřeby zahustíme strouhankou, lépe krupicí. Případně můžeme pro chuť přidat majoránku.

Pekáček si vytřeme sádlem nebo jiným tukem a naplníme ho houbovou směsí. Hubník budeme mít vláčnější, jestliže ještě navrch dáme ještě několik vloček sádla či másla. Takto připravený hubník vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova.

autor receptu:

Krkonošský hubník

Počet přidaných receptů: 104

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
476 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Krkonošský hubník

Recept se nachází v 90 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krkonošský hubník

Celkový počet komentářů u receptu: 3
  • teplé i studené slamova8 17.02.2011 15:23:03

    Tento recept doma často děláme, houby používám mražené nebo zavařené ve slaném kořeněném nálevu. Jíme ho teplý i studený. Děti toto jídlo milují.

  • Vyzkoušela jsem a bylo to moc dobré :-)

  • Dobré. doktor 29.07.2006 18:05:55

    Ahoj Tým Vaření.cz. Zabodovali jste.Dnes večer posílám ne variantu Vašeho receptu,ale mou vlastní originalitu.Vyzkoušejte,bude chutnat.Bohužel nikdo neví jestli houby na podzim v tomhle suchu porostou.Ale uvedu přijatelné,za každého počasí,alternativy.

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Krkonošský hubník
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept