Krkonošský hubník

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 164197x
Netradiční pokrm s chutí a vůní masa a hub. Najdete v něm pouze houby.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Sušené houby povaříme v osolené vodě a scedíme. Cibuli a česnek očistíme, česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme nadrobno.

Housky pokrájíme na kostičky a vložíme do mísky. Housku zalijeme mlékem a necháme ji pořádně nasáknout. Přidáme uvařené a vychladlé houby. Vše smícháme s česnekem a cibulí. Směs důkladně promícháme, zalijeme rozmíchanými vejci a dochutíme solí a pepřem. Jestliže je směs příliš řídká, tak ji podle potřeby zahustíme strouhankou, lépe krupicí. Případně můžeme pro chuť přidat majoránku.

Pekáček si vytřeme sádlem nebo jiným tukem a naplníme ho houbovou směsí. Hubník budeme mít vláčnější, jestliže ještě navrch dáme ještě několik vloček sádla či másla. Takto připravený hubník vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova.

autor receptu:

Krkonošský hubník

Počet přidaných receptů: 97

Ingredience

Vaše cena 269 běžně 1799 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
476 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Krkonošský hubník

Recept se nachází v 87 kuchařkách
KDI
VARENIE 6187 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů
anisek
Aniččina kuchařka 995 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krkonošský hubník

Celkový počet komentářů u receptu: 3
  • teplé i studené slamova8 17.02.2011 15:23:03

    Tento recept doma často děláme, houby používám mražené nebo zavařené ve slaném kořeněném nálevu. Jíme ho teplý i studený. Děti toto jídlo milují.

  • Vyzkoušela jsem a bylo to moc dobré :-)

  • Dobré. doktor 29.07.2006 18:05:55

    Ahoj Tým Vaření.cz. Zabodovali jste.Dnes večer posílám ne variantu Vašeho receptu,ale mou vlastní originalitu.Vyzkoušejte,bude chutnat.Bohužel nikdo neví jestli houby na podzim v tomhle suchu porostou.Ale uvedu přijatelné,za každého počasí,alternativy.

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Krkonošský hubník
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej je rostlinný jedlý olej získaný z oplodí palmových semen, tedy z tkáně obklopující semeno. Získává se z palmy olejné, má světle žlutou až oranžovou barvu a patří k nejběžnějším rostlinným olejům. Palmový olej nemá podle studií žádný pozitivní vliv na naše zdraví, spíše naopak. Je dokonce nazýván levným zabijákem, kterého denně dostáváme do těla v podobě sušenek, pečiva i mnoha jiných potravin. Důvod je zřejmý - je velmi levný. Nadměrná produkce a konzumace palmového oleje tak podle všeho ohrožuje nejen naše zdraví, ale i životní prostředí.

  • Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Bolesti bříška spojené s kojeneckou kolikou jsou jedním z nejčastějších problémů malých miminek. Nejedna maminka neví, jak utišit své plačící dítě a pomoci mu od potíží. Jaké jsou příčiny a jak miminku ulevit?




přidat nový recept