Rychlý, jednoduchý a chutný recept, jak upravit plody moře.
Hodnocení
4.4
/ 5 (7x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
200 ml
vývar
2 lžíce
máslo
1 lžíce
hladká mouka
2 lžíce
citronová šťáva
200 ml
smetana na vaření
24 ks
loupané krevety
podle chuti
sůl
mletý pepř
Postup přípravy
Z tuku a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme studeným vývarem. Základ omáčky provaříme 3 minuty.
Do omáčky vložíme oloupané a uvařené krevety. Přidáme citronovou šťávu, zamícháme a přilijeme sladkou smetanu, kterou necháme pouze přejít varem. Uvařené krevety se potřebují pouze ohřát. Omáčku osolíme a opepříme podle chuti.
Krevety s citronovo-smetanovou omáčkou podáváme se špagetami, které předem uvaříme podle návodu na obalu.