Krevetová polévka Bisque

1 hod | polévka | 4 porce | žádná kuchyně | recept zobrazen: 440x
Krémová polévka s krevetami a kousky zeleniny. Netradiční recept na chuťově zajímavou polévku.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Velké krevety oloupeme a skořápky si připravíme do misky. V kastrolu rozehřejeme kapku olivového, arašídového a ořechového oleje. Orestujeme nakrájený řapíkatý celer, pórek a stroužek česneku. Pak přidáme nakrájenou mrkev a půlku cibule.

Když je zelenina orestovaná, přisypeme rozpůlená rajčátka a skořápky z krevet. Zakápneme kvalitní Brandy a portským vínem a přilijeme drcená rajčata. Aby byla polévka mírně pikantní, ochutíme ji chilli papričkami a pak snítkou estragonu, tymiánu a jedním bobkovým listem. Když se tekutina odpaří, polévku zaprášíme bílou moukou, přilijeme vodu, osolíme a opepříme.

Necháme povařit asi 40 minut. Potom přilijeme smetanu a polévku procedíme. Přidáme kousek čerstvého másla a mírně promixujeme.

Krevetovou polévku Bisque můžeme ihned podávat.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!

Zdeněk Pohlreich autor receptu:

Krevetová polévka Bisque

Počet přidaných receptů: 186

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
3 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Krevetová polévka Bisque

Recept se nachází v 11 kuchařkách
Teď vaří šéf!
Zdeněk Pohlreich
Teď vaří šéf! 133 receptů
zjirousek
Polévky 1975 receptů
Rybičky pro tetu a spol
veraricna
Rybičky pro tetu a spol 1825 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krevetová polévka Bisque

Přidat příspěvek k receptu Krevetová polévka Bisque
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept