Krémový špenát

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 24279x
Chutný a snadný oběd nebo večeře z čerstvých špenátových listů.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Špenát umyjeme a osušíme. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a opečeme na oleji. Přidáme špenát a krátce podusíme. Špenát podlijeme smetanou, přidáme nakrájený uvařený brambor, sůl, pepř a muškátový oříšek. Vše spolu přivedeme do varu a rozmixujeme na hladkou směs.

Brambory oloupeme, nakrájíme na hrubší plátky a 5 minut povaříme ve vřící vodě. Pak je scedíme a necháme okapat.

Na velké pánvi rozehřejeme olej a brambory na něm opečeme do ruda z obou stran. Na závěr je osolíme. Samostatně připravíme volská oka a podáváme je jako přílohu ke krémovému špenátu a pečeným bramborám.

autor receptu:

Krémový špenát

Počet přidaných receptů: 8

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Krémový špenát

Recept se nachází v 75 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
Miroslav Žáček
Maminčina kuchařka 106 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krémový špenát

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Krémový špenát
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept